За підробний COVID-сертифікат в Україні можна потрапити до в'язниці

0
2
За підробний COVID-сертифікат в Україні можна потрапити до в'язниці
За виготовлення фальшивого сертифіката про вакцинацію українці можуть отримати від 3 до 5 років в'язниці. Власникам підробних документів теж загрожує кримінальна відповідальність. Про це повідомляє "РБК-Україна".

За словами представників Кіберполіції, за підробку самого сертифікату та печаток на ньому українцям загрожує до 3 років обмеження волі, а за повторне правопорушення або груповий злочин - 5 років ув'язнення.

Власники фальшивого сертифіката теж отримають покарання від 850 гривень штрафу до 2 років за ґратами.

Внесення неправдивої інформації в електронну систему МОЗ медикам коштуватиме від 17 тисяч гривень штрафу до двох років виправних робіт.

За втручання у систему, українцям загрожує до 5 років обмеження волі чи до 3 років у в'язниці.

Наразі в Україні працюють над посиленням відповідальності за фальсифікацію медичних документів, зокрема свідоцтв та сертифікатів про вакцинацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні