Зловмисники з Волині та інших областей торгували підробними свідоцтвами про вакцинацію

0
-1
Зловмисники з Волині та інших областей торгували підробними свідоцтвами про вакцинацію
Жителі Волинської, Львівської та Чернівецької областей організували масштабну схему з виготовлення міжнародних сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як стало відомо, зловмисники оцінювали одне фальшиве свідоцтво про вакцинацію у 1600 гривень. Загалом вони щодня виготовляли до 20-ти таких "документів". Переважно робили це у домашніх умовах. А в одній з областей навіть орендували для цього офіс.

Для виготовлення фальшивих документів використовували реквізити ліцензованих лікарів та медичних закладів України, що дозволяло їх власникам безперешкодно перетинати кордон іноземних держав.

Збували свою продукцію через інтернет, а готові підробки надсилали замовникам поштою в усі регіони України.

Під час обшуків уу домівках та офісі зловмисників було вилучено:
комп’ютери, принтери та мобільні термінали із доказами протиправної діяльності; файли бланків міжнародних свідоцтв про вакцинацію; дублікати печаток медичних установ; банківські картки, через які здійснювалися "розрахунки" та інші докази, що підтверджують незаконну діяльність.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні