--> Як діти будуть навчатись у школах | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як діти будуть навчатись у школах

0
0
Як діти будуть навчатись у школах
Наразі у МОН планують розпочати навчання з 1 вересня в очному форматі, проте далі все буде залежати від епідеміологічної ситуації в Україні. Так. школи, де буде вакциновано понад 80% вчителів, зможуть і при посиленому карантині працювати в звичному форматі.

Пише 24 канал.

Як розпочнеться навчальний рік для школярів

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет запевнив, що 1 вересня діти точно підуть в школу і почнуть навчання в звичайному форматі. Далі все залежить від епідеміологічної ситуації в країні, але є ймовірність, що школи продовжать очне навчання.

При будь-якому рівні епідемнебезпеки освітній процес триватиме. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) і діти продовжуватимуть навчання,
– запевнив Шкарлет.

Загалом позиція МОН така – дитячі садки, учні 1 – 4 класів та учні з інклюзивно-ресурсних центрів повинні обов'язково вчитися очно. "З МОЗ ми припускали три сценарії початку навчального року. Коли буде тільки "зелений" режим у всій країні, то це звичайне повноформатне навчання", – розповів Шкарлет.

Як планують почати навчання у школах різних міст:

У Києві школи працюватимуть у звичному режимі, але за жовтої або помаранчевої зони карантину деякі школи можуть працювати у змішаному форматі. Очно працюватимуть – за умови вакцинації 80% викладацького складу. Школи перейдуть на дистанційку в разі встановлення червоного рівня епіднебезпеки.

Львівські школи також розпочнуть навчальний рік очно, однак у деяких закладах старшокласники можуть кілька днів здобувати освіту дистанційно. Якщо половина учнів у закладі перебуватиме на самоізоляції, він змушений буде перейти на дистанційну освіту.

В Одесі класи закриватимуться на карантин у разі, якщо 20% учнів хворітимуть. Це відбудеться навіть якщо місто перебуватиме у зеленій зоні карантину.

Окрім того, за словами міністра освіти, восени в Україні завжди зростає кількість захворювань, тому, можливо, деякі школи перейдуть на дистанційне навчання.

Чи будуть у школах лінійки 1 вересня? Керівник управління шкільної та дошкільної освіти Юрій Кононенко розповів, що школи можуть проводити святкові лінійки 1 вересня. Але проводити лінійку чи ні – вирішує навчальний заклад.

У МОЗ наголошують, що традиційні лінійки та урочистості 1 вересня не є обов’язковими. Але якщо школа вирішила провести лінійку, то у МОЗ порадили дотримуватися таких порад:

Краще організувати урочистості просто неба (на подвір’ї школи чи в спортивному майданчику).

Намагайтеся не змішувати дітей різних вікових груп/класів.
Уникайте утворення натовпу.

Слідкуйте за дотриманням дистанціювання – 1,5 метри.

Утримайтеся від організації масових заходів та запрошення розважальних колективів, які не є співробітниками школи (зокрема батьків).

Максимально скоротіть час проведення заходу.

У МОЗ також порадили школам обрати альтернативний формат проведення свята першого дзвоника, який би не передбачає скупчення дітей. Наприклад: можна організувати святкування в межах кожного класу окремо чи зробити це в інтерактивній формі.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні