«Нам загрожує смерть»: українці з Афганістану звернулися до Зеленського. ВІДЕО

5
1
«Нам загрожує смерть»: українці з Афганістану звернулися до Зеленського. ВІДЕО
Українці, які мають афганське походження, звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням евакуювати їх з Афганістану. Відеозвернення оприлюднило видання "Заборона".

Наразі в Афганістані ще перебуває понад 50 українців, які не змогли потрапити на останній український евакуаційний борт. Загалом у цій країні ще перебувають особи, які мають посвідку на проживання в Україні, або ж довідку про тимчасове проживання. Їх кількість становить близько 200 осіб з родичами. Вони надіються, що їх евакуюють і щодня приходять в аеропорт Кабула. Багатьом з них загрожує смерть.

Як повідомляють в Міністерстві закордонних справ України, наразі евакуацією українців займаються посольства Таджикистану та Пакистану. Проте уже тривалий час з ними ніхто не зв'язується, дзвінки на "гарячу" лінію МЗС теж ні до чого не призводять.

Як розповідає 28-річний одесит Сафі Замар, вони сподіваються на евакуацію. Раніше у день анонсованої відправки літака до аеропорту прийшло близько 30 тисяч людей. Проте вранці повідомили про ймовірний вибух і багато хто залишив аеропорт та не зміг потрапити до літака. 26 серпня в аеропорту прогриміли вибухи.

Ще один 32-річний одесит Саїдзай уже 14 років є громадянином України. Чоловік зазначає, що перебував в аеропорту у день евакуації, проте почали стріляти, і він повернувся додому.

Через це українці з Афганістану просять Зеленського організувати їхню евакуацію.

"Ми просимо пана президента Володимира Зеленського, щоб нам якось допомогли, щоб вийти звідси. Будь ласка, у нас також є родина", – каже Сафі Замар.
ф
У МЗС України зазначають, що продовжать евакуацію після 31 серпня. Також у міністерстві підтвердили, що отримують багато нових запитів на евакуацію.

"Посольство уточнює дані людей, їхню кількість, місце перебування й підтримує з ними зв’язок", — зазначає спікер українського МЗС Олег Ніколенко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о ! тепер таліби точно будуть знати кого брати
Відповісти
По очах видно,козаки.
Відповісти
В них окрім прапорів у руках ще щось українське є?
Відповісти
Вистачить з нас Найємів.
Відповісти
Треба евакуювати,аніженашілюді..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні