--> Через помилку у «Google» за вами можуть стежити | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через помилку у «Google» за вами можуть стежити

0
1
Через помилку у «Google» за вами можуть стежити
Помилка в сервісах Google дозволяє відстежувати пересування користувачів операційної системи Android. Як з'ясував фахівець, для того, щоб «шпигувати» за близькою людиною, зловмиснику не потрібні спеціальні знання, встановлювати спеціальне програмне забезпечення також не буде потрібно.

Про це повідомляє Інтернет.

Компанія «Malwarebytes», що спеціалізується на кібербезпеці, виявила спосіб відстеження переміщень власників смартфонів з операційною системою Android. Він хоч і вимагає фізичного доступу до гаджету жертви, але не передбачає встановлення будь-якого стороннього програмного забезпечення. «Шпигувати» за користувачем дозволяють сервіси Google, присутні на більшості сучасних Android-пристроїв.

Один з дослідників допомагав своїй дружині встановити платний додаток на її смартфон. Для того, щоб оплатити покупку, він увійшов в власний обліковий запис Google на її мобільному телефоні. Переконавшись в тому, що після установки додаток працює коректно, він повернув пристрій дружині, забувши при цьому вийти з облікового запису.

Пізніше, переглядаючи розділ «Хронологія» у програмі «Карти Google» вже на своєму девайсі, Арнц зауважив дивне: в історії його переміщень за день були відзначені місця, які він не відвідував, хоча і проходив неподалік. Спеціаліст тоді вирішив, що справа в неточності визначення місця розташування з боку Google, проте свої спостереження не припинив.

Через кілька днів він знову звернувся до «Хронології», і на цей раз результат виявився ще більш незвичним: в числі відвіданих місць були і такі, по сусідству з якими Арнц взагалі не з'являвся, зате їх відвідувала його дружина. Тут-то на Арнц і зійшло осяяння: сервіс Google видає історію пересування як його власну, так і його благовірної.

Як з'ясувалося, одноразового входження в обліковий запис з Android-смартфона для відвідування магазину додатків Google Play досить, щоб цей обліковий запис «осів» на пристрої. Таким чином, просто вийти з чужого облікового запису, щоб припинити відстеження не вийде - треба цілеспрямовано видалити чужий рахунок у налаштуваннях Android.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні