Свинина може провокувати небезпечну невиліковну хворобу

1
9
Свинина може провокувати небезпечну невиліковну хворобу
Вживання свинини може провокувати розвиток розсіяного склерозу. До такого висновку дійшли канадські вчені. Проте, яким чином свинина має вплив на це захворювання, наразі невідомо. Про це пише 24 канал з посиланням на National Library of Medicine.

Вчені дослідили рівень споживання свинини у різних країнах.

Внаслідок дослідження вони помітили, що кількість випадків розсіяного склерозу значно нижчий у тих країнах, де споживання цього продукту заборонено релігією.

Отже, у мусульманських країнах розсіяний склероз зустрічається рідше, ніж в інших. Натомість між споживанням яловичини та цією хворобою жодного зв'язку не виявили. Що може свідчити про те, що ці продукти не можуть призвести до втрати пам'яті.

Для прикладу, за словами вчених у Бразилії вживають досить багато яловичини. І випадків розсіяного склерозу у них залишається на низькому рівні.

Як повідомляють вчені, жирні кислоти свинини та яловичини доволі різні. Кислоти свинини мають здатність підвищувати вразливість нервових волокон головного мозку, а кислоти, що містяться в яловичині – ні.

Проте, аби це стверджувати точно, необхідно провести більше досліджень. За інформацією вчених, це не перше дослідження, яке свідчить про те, що свинина шкідлива для здоров'я. Адже червоне м'ясо, а особливо перероблене, пов'язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань.

Розсіяний склероз – складна хронічна невиліковна хвороба, що вражає зорові нерви, головний та спинний мозок, призводить до серйозних порушень й інвалідності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну в такому випадку всі українці повинні бути "розсіяні склєротики"
А може треба припинити годувати свиней усілякими "міксами".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні