У Луцькому районі зростає кількість викликів про домашнє насильство

0
3
У Луцькому районі зростає кількість викликів про домашнє насильство
У Луцьку зростає кількість звернень від громадян з приводу домашнього насильства. Про це розповів начальник сектору протидії домашньому насильству Луцького районного управління поліції Олександр Таровський.

Лише з початку року до поліції надійшло вже майже півтори тисячі викликів про домашнє насильство.

Їхня кількість постійно зростає, що свідчить про те, що люди вже не замовчують проблему, шукають шляхи вирішення, звертаються до поліції.

Згідно із законодавством за домашнє насильство передбачено винесення термінового заборонного припису щодо кривдника терміном до 10 діб. Для цього не потрібна заява, це можуть робити поліцейські, просто оцінивши ситуацію та обстановку в сім’ї.

Крім того, після внесення змін у законодавство, порушнику не обов’язково бути у залі суду, а також збільшено терміни розгляду таких справ: це дозволяє притягнути винного до заслуженої відповідальності.

Довготривалі заборонні приписи можуть виносити суди: це безкоштовно і швидко, тому люди мають знати про такий метод і користуватись ним.

За словами поліцейського, на Волині уже працюють мобільні групи з протидії домашньому насильству. Зокрема, у Ковелі, Нововолинську та Володимирі-Волинському. Жителів сільської місцевості обслуговують групи реагування патрульної поліції, поліцейські офіцери громади, дільничні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні