На Волині видобуватимуть торф та відправлятимуть його в Об'єднані Арабські Емірати

1
-5
На Волині видобуватимуть торф та відправлятимуть його в Об'єднані Арабські Емірати
На території села Бірки Любешівської громади планують створити товариство, яке видобуватиме торф. З відповідною пропозицією до селищної ради звернувся інвестор, який хоче на території громади створити ТОВ "Любешівський торф" та налагодити видобуток залежів торфу. Про це інформують на сайті громади.

У планах інвестора - розробка та налагодження видобуток залежів торфу на території села Бірки, це землі прилеглі до річки Цир. Мова йде про 50-60 гектарів.

Тут планується провести геологічне дослідження, аби визначити кількість торфу та розробити поклади з переробкою в торф’яну крихту, яка планується на відгрузку в Об'єднані Арабські Емірати. У цій країні її використовуватимуть як органічний підстил для органічних добрив виготовлених на установках розроблених та впроваджених АН України, для перетворення піску в родючі ґрунти.

Крім того, добутий торф планують відправляти на Любешівський завод, де з нього виготовлятимуть паливні торф'яні брикети.

Реалізація цього проєкту дозволить створити у громаді додаткові робочі місця, налагодження електропостачання та допомогу у вирішенні ряду соціальних питань.

Невдовзі запланована зустріч інвестора з жителями громади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Продавати сировину?? Розум у вас є???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні