«Нехай наступна зміна морочиться»: пацієнти Волинського перинатального центру скаржаться на хабарництво та хамство лікарів

8
-2
«Нехай наступна зміна морочиться»: пацієнти Волинського перинатального центру скаржаться на хабарництво та хамство лікарів
Через скаргу мешканця Луцька щодо ставлення до його дружини у пологовому відділенні перинатального центру, створили тимчасову комісію, яка дослідить обставини події.

Про це повідомляє прес-служба антикорупційного штабу.

Двома місяцями раніше, 14 липня, дружина пана Романа поступила до пологового відділення Луцького перинатального центру. Лікарка Нічіпурук Наталія Петрівна попросила пацієнтку купити ряд витратних матеріалів та ліків, а саме: оглядові рукавички та стерильні пелена. Пацієнтка купила все з цього списку, хоча, як вона розповідає, все це має бути в лікарні, адже входить до переліку безкоштовних медичних послуг пакету «Вагітність і пологи», «Амбулаторна медична допомога» і відповідно оплачується Національною службою здоров'я України.

В подальшому в палату завітав лікар-анестезіолог Явтушенко Олег Миколайович. Оглянув пацієнтку і спитав, чи будуть купувати набір. Вона погодились. Лікар настояв сходити з ним разом в аптеку, після чого аптекарка склала в пакет все необхідне і лікар пішов, навіть не показавши, що в пакеті. Лише озвучили ціну пакету, за який треба було заплатити 957 гривень. Запропонували розрахуватись готівкою, чоловік пацієнтки відмовився та попросив чек, в якому до сплати було лише 369 гривень. Аптекарка пояснила, що один набір не вписаний, бо він не на балансі, а якби був на балансі, був би дорожче. В результаті аптекарка написала від руки на чекові 588 гривень.

Вже 15 липня, під час огляду у лікаря-анастезіолога Явтушенка Олега, чоловік почав вимагати 1350 грн за епідуральну анестезію. Цікаво те, що пацієнтка вже оплатила її вартість у сумі 900 грн.

Експерти ГО «Антикорупційний штаб» звернулись до Волинської обласної ради, після чого створили тимчасову комісію, яка дослідить дані події.

У коментарях під дописом одна з коментатором зазначила, що більшого хабарництва і не бачила.

«Теж народжувала в Луцьку в 2019 році. Вибачте, але більшого хабарництва в своєму житті не бачила. Київ відпочиває. Анестезіолог так і сказав: «Я свої послуги оцінюю в 1500 грн». Це крім ліків звичайно. Професійності я побачила мало, бо мені є з чим порівнювати. На третій день в стаціонарі Юнчик відкрила мою обмінку, а медсестрі сказала: «і чого це на мою зміну?». Дівчинка 16-ти років почала народжувати у нас в палаті, бо її не брали в родзал. Бідолашній не пощастило народжувати о 8:00 ранку. Перезмінка. Медсестри 3 рази бігали просили лікаря її взяти, а він сказав, що вже додому йде і нехай наступна зміна морочиться», - зазначила у коментарях Вікторія Окладна-Чернецька.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це хвалений медзаклад на чолі з Горавською. пантелеймона дали а треба по шапці. Брехуни
Відповісти
Нічого хорошого там немає: в основному понти.
Відповісти









































































































































Якщо держава залишається без правозахисту (судів) і з такою "охороною" здоровя (материнства), то це національна трагедія. Україна має і перше, і друге.



Відповісти
А що ви хотіли від палицевого проєкту?
Відповісти
Я там народжувала, мені сподобались працівники та умови. Так, витратні матеріали довелося купувати, які вони не використали, і або віднесли назад в аптеку, або взяли собі(цього мені не відомо).
З анестезіологом діла не мала, але чула що епідуралка коштує приблизно півтори тисячі
Відповісти
Пологовий розвалити намагаються, а непрофесіоналізм і цинізм лізе в усі дири! За гроші не купити совість і порядність!
Відповісти
Я теж народжувала у цьому закладі у 2020 році...від анастазіолога була в шоці, чоловік все купив необхідне для епідуральної анастезії...а лікар анастазіолог потім каже...нехай твій чоловік прийде мені подякує, що я тобі все добре зробив...в мене питання-а що міг і недобре?...за що ж дякувати? Ми все оплатили, а лікар просто зробив свою роботу, за яку отримує зарплату????
Відповісти
Ооо ... знайома ситуація...ми народжували там в 2020 році...від анастазіолога теж були в шоці...він прямим текстом заявляв.. .прийдіть мені подякуйте що нормально зробив епідуралку...в мене питання,.а що міг ненормально???? Ми ж все оплатили, а ти просто виконуєш свою роботу за яку отримуєш зарплатню
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні