Чому самка богомола з'їдає самця після спарювання

1
10
Чому самка богомола з'їдає самця після спарювання
Вчені довго не могли прийти висновку, чому самка богомола з’їдає самця одразу після спаровування. Проте біологам все ж вдалось з’ясувати таку дивну поведінку комахи.

Про це повідомляє GSMinfo.

Богомола назвали саме богомолом через те, що він може робити молитовну позу зі складеними лапками «на грудях».

Богомоли дуже багато їдять і зазвичай це комахи невеликого розміру, проте особливо великі екземпляри здійснюють напади на жаб і навіть птахів. Цікаво, що самки богомола часто бачать їжу в своєму партнерові.

Період парування богомолів відбувається в серпні-вересні. Самець в цей час, помітивши самку, дуже повільно підкрадається до неї. Відповідні залицяння можуть тривати близько 5-ти годинза канібалкою може тривати близько 5 годин.

Вчені провели дослід і з'ясували, що після спарювання самка з’їла свого статевого партнера і потім відклала більше яєць, ніжта самка, яка цього не зробила. Виходить так, що такий жорстокий процес забезпечує більше потомство, а гени самця передаються його дітям.

Також самка втрачає енергію під час спарювання, а самець виглядає для неї в цей момент смачніше всього на світі. Самка з’їдає партнера, тим самим насичуючи свій організм їжею, а потомство генами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

база сайтов для Xrumer
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні