--> Шукали на вокзалах та обіцяли житло: 120 безхатьків тримали у трудовому рабстві. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Шукали на вокзалах та обіцяли житло: 120 безхатьків тримали у трудовому рабстві. ФОТО

0
6
Шукали на вокзалах та обіцяли житло: 120 безхатьків тримали у трудовому рабстві. ФОТО
У Києві та Дніпропетровській області зловмисники організували схему. Загалом під їхнє вербування потрапило 120 людей. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Організатори схеми розшукували на залізничних вокзалах Києва, Дніпра та Одеси осіб, які перебували у складних життєвих умовах та не мали постійного місця проживання. Їх вони пропонували роботу, пов’язану з вирощуванням та збором сільськогосподарської продукції на території Дніпропетровської області. Крім того, обіцяли зарплату 3-4 тисячі гривень, безкоштовне житло та триразове харчування.

Безхатьків привозили в агрофірму, розселяли у напіврозвалених будинках та щодня змушували працювати у виробничо-складських приміщеннях агрофірми, а також збирати врожай на полях. Люди трудилися по 12-16 годин на добу. Оплату за роботу вони не отримували, та 2-3 рази на добу їх годували харчами сумнівної якості та роздавали алкогольні напої.

За безхатьками вели нагляд "бригадири". Вони контролювали підйом та направлення на роботу, обмежували їх у пересуванні після повернення з робіт, принижували, застосовували психологічний тиск.

При спробі втечі, людям погрожували застосуванням сили, а у разі невиконання їх вимог, застосовували її. Також у завербованих осіб виманили мобільні телефони та паспорта. Усі безхатьки змушені були залишатися на агрофірмі та працювати.

8 вересня були проведені 18 обшуків, у тому числі за адресами агропідприємства, у будинках, де утримували людей. Під час таких дій вилучили чернетки, грошові кошти, банківські картки, телефони, ноутбуки, паспорта, пляшки із спиртовмісною рідиною.

Також визволили з трудового рабства 120 осіб, 17 з них вже написали заяви до поліції стосовно злочинців.

П’ятьох фігурантів затримано, серед них вербувальники та бригадири.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні