В Україну масово постачали російське пальне. ФОТО/ВІДЕО

0
9
В Україну масово постачали російське пальне. ФОТО/ВІДЕО
В Україні виявили масштабну контрабандну схему ввезення російського пального через порти Одеської області. Про це повідомляє Державна бюро розслідувань України.

Зловмисники здійснювали комерційні рейси в порти іноземних країн вантажними кораблями під українським прапором. На борту відключали системи автоматичної ідентифікації судна на маршруті до Румунії, Туреччини та Болгарії. Ці кораблі з відключеними "маячками" входили в акваторію цих країн, де їм завантажували нафтопродукти з російських танкерів. Потім судна поверталися на затверджений маршрут та знову з’являлись на радарах.

При прибутті у ці країни кораблі поверталися в Україну. Аби розмитнити пальне, використовували підробні документи, у яких вказували іншу країну походження продукції, оскільки при офіційній закупівлі пального у резидентів РФ до імпортера застосовуються додаткові заходи контролю органами митниці та ДПС. Крім того, зловмисники вказували перші обсяги ввезеного пального.

Схема діяла через Одеську митницю. Загалом, лише з початку року за цією схемою в Україну легально ввезено 27 тисяч тонн нафтопродуктів. Як інформує ДБР, це - третина від реально імпортованого пального.

До схеми "безперешкодного" ввезення російського пального деякими українськими фірмами причетні посадовці Одеської та Енергетичної митниць і Південного регіонального управління Держприкордонслужби України.



Наразі моніторять обсяги вивезення з території терміналів нафтопродуктів вантажним транспортом та встановлює подальший ланцюг реалізації російського пального.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура та Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону, оперативний супровід – ДБР та СБУ в Одеській області.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні