--> Вперше в Україні: підлітку з Волині пересадили донорське серце. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вперше в Україні: підлітку з Волині пересадили донорське серце. ФОТО

0
-11
Вперше в Україні: підлітку з Волині пересадили донорське серце. ФОТО
За останню добу українська медицина зробила величезний крок вперед. Пройшла верша в Україні трансплантація легень, та перша трансплантація серця дитині. Один донор врятував п’ять життів. Про це повідомляють на сайті медзакладу.

Напередодні операцій 54-річний чоловік помер від геморагічного інсульту. Його стан був несумісний з життям. Та попри трагедію, сім’я донора – дружина та двоє дітей дали згоду на забір органів.

Серце пересадили 13-річному юнаку Максиму з Волині, в якого у липні раптово стався інсульт. Він перебував декілька тижнів в реанімації. Серце хлопця не справлялось, терміново потрібна була пересадка.

Перші в Україні легені пересадили 56-річному львів’янину Віктору. Чоловік хворів на бульозну емфізему легеней понад 10 років, три з яких він практично не виходить з дому – кисневозалежний. Без пересадки – не прожив би й кількох місяців.

Трансплантацію печінки провези 37-річній львів’янці Марії, яка мала цироз. Ця хвороба не піддається лікуванню й молодій жінці потрібна була пересадка.

Нирки отримали 40-річний Юрій родом з Донеччини та 45-річний Віталій з Тернопільщини. Обоє чоловіків хворіли на хронічний глоуронефрит та перебували на діалізі.

"Щирі співчуття та вдячність родині донора, які зробили неймовірне – врятували п’ять людей", - зазначають у медзакладі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні