Чи варто дітям з нежитю відвідувати садочок чи школу, - пояснення МОЗ

0
3
Чи варто дітям з нежитю відвідувати садочок чи школу, - пояснення МОЗ
У дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку частіше виявляють гострі респіраторні захворювання. Навіть щеплена дитина може інфікуватися вірусами, що спричиняють нежить, біль у горлі, кашель, блювоту та діарею. Адже щеплення не вберігають на 100% від захворювань, а лише полегшують їх перебіг та запобігають ускладненням. Про це інформують на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

За інформацією американської академії педіатрії, діти, які відвідують садочок, хворіють набагато частіше за тих, які не контактують з іншими дітьми. Проте захворюваність зменшується упродовж другого року відвідування садочок, адже у дитини формується імунітет.

Аби захистити дитину від цих хвороб, потрібно вчасно проводити щеплення, навчити її певних правил етикету кашлю та чхання, викидати використані серветки до урни, а також правильно та ретельно мити руки.

Переважно легкий кашель або нежить, це - залишкова реакція після перенесених хвороб, і вони не є протипоказом для відвідування закладів освіти. Проте, якщо крім цих симптомів у дитини є висока температура, або ж це розпал сезону ГРВІ, то у такому випадку краще залишитися вдома.

Дитину не варто відводити до садочка чи школи, якщо у неї:

- висока температура,

- безперервний кашель,

- в’ялість та загальна слабкість,

- втрата або зміна нюху або смаку.

При цих симптомах лишайтеся вдома, та зверніться до медиків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні