Що робити, якщо випадає волосся

0
4
Що робити, якщо випадає волосся
Випадання волосся у жінок середнього віку є поширеним явищем, яким страждають до двох третин жінок після менопаузи. Точні причини залишаються неясними, хоча дані свідчать про гормональну та генетичну схильність.

Про це пише Medical Xpress.

Існує багато різних типів випадіння волосся, які трапляються з віком. У деяких (без рубців) волосяний фолікул зберігається, і волосся має потенціал відростати. Інші (рубці) характеризуються безповоротно зруйнованими волосяними фолікулами, які не дозволяють поповнювати ріст волосся. Сьогодні, термін, який найчастіше використовується жінками, - це жіноче випадання волосся. Хоча це схоже на те, що відбувається з чоловіками, випадання волосся у жінок зазвичай відрізняється.

При жіночому випадінні фаза росту волосся скорочується, а менша кількість волосся перебуває в активній фазі росту. Волосяні фолікули зменшуються, що призводить до того, що волосся стає тоншим і тоншим із зменшенням кількості волосся в цілому. Жінки, зазвичай, повідомляють про поступове витончення хвоста, збільшення видимості шкіри голови та легкі сонячні опіки. Зазвичай спостерігається збереження лобової лінії росту волосся.

Лікування включає щоденне застосування місцевого 5% міноксидилу і може зайняти принаймні три місяці до помітних результатів. Додаткові методи лікування включають дроспіренон, що містить ОЦП та спіронолактон. Новіші методи лікування включають ін’єкції плазми, багаті тромбоцитами.

Оскільки деякі захворювання можуть призвести до постійного випадання волосся і бути ознаками більш серйозних захворювань або дерматологічних захворювань, важлива рання діагностика. У деяких випадках для точного діагнозу може знадобитися біопсія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні