Дві студентки врятували життя чоловіку, у якого двічі зупинялося серце

0
5
Дві студентки врятували життя чоловіку, у якого двічі зупинялося серце
У Львові студентки-шестикурсниці медичного факультету допомогли врятувати 68-річного чоловіка, у якого зупинилося серце у трамваї.
Про це повідомляють на сайті Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Христина Библик та Єлизавета Шепель надали чоловіку першу медичну допомогу, чим допомогли врятувати 68-річного чоловіка, у якого зупинилося серце. Інцидент трапився 22 вересня.

Студентки після занять їхали трамваєм, коли помітили, що одному з пасажирів стало погано, і чоловік почав втрачати свідомість. Дівчата визначили, що у чоловіка є проблеми із серцем, та розпочали його реанімувати.

За словами Єлизавети Шепель, вона завжди мала при собі маску-клапан для штучного дихання, яка у цьому випадку знадобилася. Христина Библик зробила штучне дихання, а один з пасажирів допомагав проводити закритий масаж серця. Дівчата надавали допомогу хвилин 10, поки не приїхала швидка. У чоловіка двічі зупинялося серце.

Хворого госпіталізували до реанімації Львівської обласної клінічної лікарні. Його стан стабілізували.

За інформацією завідувача анестезіолого-реанімаційним відділенням №1 Олега Півня, професійні дії дівчат врятували життя пацієнтові.

Як виявилося, студентки вже мали досвід реанімаційних заходів – обидві вони працювали свого часу медсестрами в реанімаційних відділеннях лікарень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні