Як позбутися від пирію на городі: дієві поради

0
3
Як позбутися від пирію на городі: дієві поради
Пирій швидко поширюється на городах та присадибних ділянках та захоплює своїм корінням все більше території. Також він пригнічує культурні рослини, що може призвести до зменшення врожаю. Про це пишуть на сайті "Все тут".

Отже, як його позбутися.

Картонне мульчування ґрунту

За допомогою картонного листка можна позбавити ділянку від пирію. Для цього вкрийте його цілим картонним листом. Через нього в ґрунт буде просочуватися волога, а світло ні. Корисним він буде для місцевої живності, яка залюбки його згодом перероблять на гумус. Щоб листки картону не зірвав вітер, його потрібно міцно притиснути до землі за допомогою дерев’яних кілків чи колоди.

Посадки топінамбуру

Цю корисну рослину їдять у лікувальних цілях. Він швидко росте, розвивається та доволі високий. Тому, на другому році життя, на ділянці з топінамбуром пирій не ростеме. А щоб пирій зник на всій ділянці, посадіть топінамбур лише на різних кутках.

Ще ця рослина добре бореться з таким бур’яном, як борщівник. Він дуже небезпечний, бо має негативні властивості. Посадіть картоплинки топінамбуру в заростях цього борщівнику, й за 1-2 він пропаде.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні