--> Скільки можна зберігати продукти в морозилці, та що не варто заморожувати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки можна зберігати продукти в морозилці, та що не варто заморожувати

0
9
Скільки можна зберігати продукти в морозилці, та що не варто заморожувати
Відомо, аби продовжити тривалість зберігання продуктів, їх можна заморозити. І таких готових страв, фруктів та овочів в морозилці може бути багато. Про це пише 24 канал з посиланням на видання Focus.

Але, чи задумувались ви колись, скільки часу продукти, які зберігаються у морозилці, придатні.

Запаси у морозильній камері ніколи не бувають зайвими, адже можуть рятувати у ситуації, коли холодильник стає пустим. Але тут варто періодично проводити ревізію та викидати те, що не використали протягом 12 місяців. Це як з гардеробом: те, що не носили протягом року, потрібно утилізувати.

Заморожуйте продукти у контейнерах

У морозилці їжа рідко псується. Головна ознака зіпсованого продукту – неприємний запах. Але зазвичай, найгірше, що може трапитись – втрата смаку і якості. Продукти з високим вмістом жиру можуть мати після розморожування гіркуватість та злегка сіро-коричневий колір. Тому їжа після тривалого зберігання не буде отруйно, а лише несмачною. Дієтолог Дагмар фон Крамм радить заморожувати не сирі продукти, а варені у невеликих порціях. Приготовані страви слід помістити у контейнери чи спеціальні пакети. Також не забувайте про маркування – воно однозначно спростить вам життя та допоможе з легкістю визначати свіжість продуктів.

Продукти, які втратили смак, можна врятувати

Якщо розморожені товари не мають неприємного запаху, але смак вже не надто виражений – їх ще можна врятувати. Наприклад, заморожену рибу можна нарізати невеликими шматочками та змішати зі свіжою, щоб отримати виражений смак та запах. Можете також приготувати з неї рибні котлети.

Дієтолог Дагмар фон Крамм також рекомендує готувати суп-пюре. М'ясо чи овочі покладіть у каструлю, доведіть до кипіння, подрібніть у блендері, приправте томатною пастою, бульйоном та сметаною і насолоджуйтесь свіжою смачною стравою.

Ці продукти не варто заморожувати

Деякі продукти не варто відправляти у морозильну камеру, а саме: яйця, листові та свіжі салати, редис, сиру картоплю, цибулю, огірки чи помідори. До того ж не дуже полюбляють низькі температури сирі яблука, груші та десерти. Вони, як й інші продукти з високим вмістом води, при розморожуванні стають кашоподібними та втрачають консистенцію. Експерти також не рекомендують заморожувати молочні продукти: йогурти, кисле молоко, сметану та інші, адже вони швидко флокулюють і згортаються у грудочки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні