На Волині стрімко погіршується ситуація з COVID-19, найінтенсивніше - у Луцькій громаді

0
14
На Волині стрімко погіршується ситуація з COVID-19, найінтенсивніше - у Луцькій громаді
Волинська область станом на 27 вересня знаходиться у "жовтій" зоні епіднебезпеки через перевищення кількості нових випадків інфікування коронавірусом на 100 тисяч населення. Таку інформацію повідомила головний державний санітарний лікар Волині Наталія Янко під час колегії управління охорони здоров’я ОДА. Про це інформує ДУ "Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Наталія Янко наголосила, що епідемічна ситуація стрімко погіршується. Станом на сьогодні область знаходиться у "жовтій" зоні епіднебезпеки на підставі перевищення кількості нових випадків на 100 тисяч населення (188 при рекомендованому 75 на 100 тисяч населення) та перевищення коефіцієнта виявлення нових випадків (13% проти 4% рекомендованих для зеленої зони).

Показники навантаження на медичну систему не перевищені, однак мають тенденцію до зростання: рівень госпіталізації становить 36,5% (при нормативному 50%), показник динаміки рівня госпіталізації - 23%. Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з киснем, що становить на сьогодні 45% (при нормативному 65%). Це свідчить про превалювання тяжких форм коронавірусної хвороби в області. Понад 98% госпіталізованих із COVID-19 – це невакциновані особи.

На епідпроцес в області впливає циркуляція мутованого штаму "Дельта. З 22 досліджень на виявлення мутацій вірусу SARS-CoV-2, проведених за останні дні, всі мають позитивний результат. Серед них мешканці м.Луцька, Локачинського, Луцького, Горохівського, Любешівського, Маневицького районів. Серед хворих дитина віком 2 років та дорослі особи віком від 18 до 69 років. Історія подорожі у хворих за межі області відсутня, що свідчить про місцевий шлях передачі.

Волинська область відноситься до одного з регіонів, де ріст захворюваності відбувається найінтенсивніше. За останній тиждень ріст становить 39% (зареєстровано 1129 випадків проти 811). На високому рівні знаходиться захворюваність дітей – 112 випадків за тиждень (10% від усіх зареєстрованих), що пов’язано з початком навчального року.

Найбільше занепокоєння на сьогодні викликає захворюваність у Луцькій територіальній громаді, де тижневий приріст захворюваності становить 55%, та потребує впровадження заходів, направлених на стабілізацію та локалізацію епідемічної ситуації.

Станом на 27 вересня проведено 220,5 тисячі щеплень від COVID-19 мешканцям області. Першу дозу отримали – 126,8 тис. осіб, що складає 12,4% всього населення області та 16% дорослого населення. Повністю імунізовані 2-ою дозою – 93,6 тис. осіб (9% всього населення області та близько 12% дорослого населення).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні