У Росії погрожують заблокувати YouTube

1
7
У Росії погрожують заблокувати YouTube
Роскомнадзор звернувся до Google з вимогою розблокувати YouTub-канали Russia Today, в іншому випадку відеохостингу може загрожувати блокування. Про це пише "Інтерфакс".

У повідомленні Роскомнадзора йдеться, що відомство направило керівництву компанії Google лист "з вимогою в максимально короткі терміни зняти всі обмеження з YouTube-каналів "RT DE" і "Der Fehlende Part", що належать російському ЗМІ "Russia Today".

У листі Роскомнадзора відзначається, що дії адміністрації Google порушують ключові принципи вільного поширення інформації, безперешкодного доступу до неї і є актом цензури щодо російських ЗМІ.

"У разі невиконання власником ресурсу попередження Роскомнадзора, законодавством передбачені заходи повного або часткового обмеження доступу", - зазначається там.

У Роскомнадзоре нагадали, що за ігнорування власниками інтернет-ресурсів попереджень про порушення прав росіян в мережі, включаючи цензуру російських ЗМІ, "передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 1 млн рублів".

"При повторній відмові від виконання вимог, сума штрафу може досягати 3 мільйонів рублів", - уточнюється в повідомленні.

Пресслужба Google пізніше пояснила, що YouTube видалив німецькомовні канали Russia Today через порушення ними умов використання сервісу.

"У YouTube є чіткі правила спільноти, в яких викладається, що дозволено на платформі. RT DE було оголошено попередження за завантаження контенту, що порушує наші правила щодо неправдивої інформації про коронавірусну інфекцію COVID-19. Це призвело до припинення їх прав на публікацію відео", - відзначили в пресслужбі.

"Під час призупинення прав власники каналу намагалися обійти обмеження, використовуючи інший канал; в результаті обидва канали були закриті за порушення умов використання YouTube", - уточнили там.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Налякали їжака...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні