Завербованих українських моряків «продавали» на судна для перевезення нелегалів

0
0
Завербованих українських моряків «продавали» на судна для перевезення нелегалів
У Миколаївській області чоловіки "вербували" українських моряків та змушували працювати на кораблях, що доставляли нелегалів із Середньої Азії до країн ЄС. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як стало відомо, схему організував громадянин України та його спільник із Турецької республіки.

"Жертвами" зловмисників здебільшого були мешканці південних областей, які мали проблеми з дозвільними документами моряка. Їм обіцяли високооплачувану роботу на суднах далекого плавання за кордоном. Для підтвердження надійності "компанії" одразу після "досягнення домовленостей" морякам сплачували $3 тисячі авансу.

Проте, місцем роботи цих моряків ставали судна, які перевозили нелегальних мігрантів з країн Середньої Азії до ЄС.

Мережа зловмисників, які підшукували моряків, налічувала щонайменше 6 осіб.

Організатор-іноземець за одну завербовану особу сплачував своєму українському "партнеру" $7 тисяч Із них $3 тисячі – аванс моряку, а решта розподілялася між організатором-громадянином України та "вербувальниками".

Загалом їм вдалося переправити за кордон п’ять "партій" українців, черед них - щонайменше 5 осіб ув’язнено в країнах Євросоюзу.

СБУ зупинила двох завербованих осіб безпосередньо перед відправкою за кордон у приміщенні Миколаївського міжнародного аеропорту після проходження прикордонного контролю.

Наразі одного з організаторів та його спільника-вербувальника затримано. Їм повідомлено про підозру за торгівлю людьми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні