Студентам столичного університету заборонили виїжджати за кордон: у виші пояснили таке рішення

0
2
Студентам столичного університету заборонили виїжджати за кордон: у виші пояснили таке рішення
30 вересня з'явилася інформація про те, що в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка "студентам заборонили виїжджати за межі України без дозволу адміністрації університету при дистанційній формі навчання. Інакше - відрахування". Про це пише "Судово-юридична газета".

Також з'явилася копія листа: "… під час навчального року студенти всіх рівнів вищої і фахової передвищої освіти можуть перебувати поза межами України виключно у випадку їх офіційного направлення університетом (на навчання, на стажування, на конференцію тощо), що має бути визначено відповідним наказом.

У разі, якщо з’ясовується, що здобувач освіти будь-якого рівня вищої/фахової передвищої освіти під час навчального року (за винятком періоду канікул для здобувачів освіти денної форми навчання, та міжсесійного періоду – для здобувачів освіти заочної форми навчання) перебуває за межами України без видання наказу по університету, такий здобувач має бути негайно відрахований за невиконання індивідуального плану (або як такий, що не приступив до навчання).

Прошу попередити співробітників груп супроводу освітнього процесу, завідувачів кафедр і викладачів про неприпустимість приховування випадків відсутності студентів (як громадян України, так і іноземних громадян) в Україні під час навчального року і відповідальність за такі дії", - йдеться документі проректора з науково-педагогічної роботи вузу Андрія Гожика.

Проректор прокоментував документ та надав роз'яснення стосовно того, чи дійсно будуть відраховувати студентів.

"У КНУ немає дистанційної форми навчання. З першого вересня ми навчалися за змішаною формою навчання і робимо все, щоб повернутися до неї після 13 жовтня. Студентам я порекомендував би думати про майбутнє: наразі в багатьох країнах при визнанні дипломів звіряють вказані в них терміни навчання із періодом перебування в країні навчання. Результати таких перевірок часто дуже розчаровують власників дипломів", - розповів Андрій Гожик та підтвердив те, що попередив листом факультети.

"Так, я попереджаю факультети. Ви, як юрист, маєте розуміти, що коли навчання офіційно є очним, то відсутність студента є підставою для звинувачення і його, і нас у недоброчесності. Такої практики не повинно бути. За такі речі відраховують в університетах всього світу.

Мова, звісно, не йде про короткотермінову відсутність, яка не створює ризиків для виконання індивідуального навчального плану", - підкреслив він.

Таким чином, за його словами, заборони на виїзд за кордон немає, але в КНУ виступають "проти відсутності студентів під час навчального процесу".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні