«Головою постукай»: у міському дитсадку вихователька знущалася з хлопчика. АУДІО 18+

1
0
«Головою постукай»: у міському дитсадку вихователька знущалася з хлопчика. АУДІО 18+
У місті Дніпро працівниця одного з дитячих садочків довела 4-річного вихованця до сліз. Мама каже, що дитину били. Хлопчик записав інцидент на смарт-годинник, а мама аудіозапис згодом виклала у соцмережі. Про це пише ТСН.

У березні, у міському дитсадку №298, який знаходиться у Чечелівському районі, вихователі грубо спілкуються з дітьми. Аудіозапис спілкування одна з мам опублікувала у коментарях до одного з постів департаменту гумполітики міськради. На записі чутно, як діти перебувають у дуже шумному приміщенні, де поруч із ними, не добираючи висловів, спілкуються вихователі. Власне, стосовно дітей жінки теж не соромляться вживати грубості.

"Діти, як звуть українського письменника? Тарас Григорович? Шевченко. Все... закрили рота", "Не чіпайте, не підходьте до нього".
"Головою постукай", "Твоїй ме-ме нічого не треба, особливо ти".

На записі чутно, як діти плачуть, після того, як до вихованця підійшла вихователька і в грубій формі говорила припинити стукати по столу або встати зі свого місця. Загалом аудіозапис триває понад 10 хвилин, і практично весь цей час хлопчик плаче.

"Дитина у садку почала упісюватися. Постійно були мокрі штани. Я його забрала додому на 10 днів. Дома з ним було все добре. Сам ходив на горщик, не було істерик. Я тоді зрозуміла, що є якась проблема в садку. Я дала йому смарт-годинник з функцією диктофона. Все, що ви чули на записи, відбулося в перший день після того, як він побув вдома. Я прийшла його забирати, а мені вивели його в синцях", — розповідає мама хлопчика Юлія.



Жінка подумала, що дитина просто впала. Але після прослухування диктофону змінила свою думку.

"На ньому явно чутно два удари: під оком синець, і на скулі. Його або штовхнули, або жбурнули. Наступного дня у садку я запитала, що сталося. Мені сказали, що все було добре. На що я зазначила, що у мене є інша інформація", — каже мама хлопчика.

За словами іншої виховательки, дитина нібито вдарилася у групі. Проте, об що саме вихователька не сказала.

"Я пішла до завідувачки і підняла питання. Сказала їй, що це не нормально: залякувати дітей, принижувати, спілкуватися матом. Поставила їй запис з диктофона. Вона вислухала з опущеними очима. Про те, що та матюкається в присутності дітей підтвердила і інша вихователька", — каже пані Юлія.

У дитсадку інцидент не коментують, посилаючись на нібито необхідність отримати дозвіл від департаменту гуманітарної політики Дніпра. Без нього працівники дитячого садка говорити відмовляються. Однак мимохідь вони все ж повідомили, що інцидент дійсно мав місце бути.

"Ми два роки з дитиною няньчилися. Він непоганий, але трохи виділяється. Але ні фізичного, ні психологічного насильства над ним не було", — каже завідувачка дитячого садка.

На інцидент відповіла завідувачка сектору дошкільної освіти відділу освітньої діяльності міськради Оксана Турчина.

"Управлінням освіти департаменту гуманітарної політики міськради у межах компетенції розглянуто звернення щодо ситуації, яка склалася у ЗДО №298, та надано письмову відповідь заявниці. Для розгляду звернення до управління освіти було запрошено для співбесіди директора ЗДО №298 та взято письмові пояснення з питань, порушених у зверненні", — зазначили у департаменті.

За словами представника міськради, директору закладу начебто вказано на "необхідність посилення контролю за недопущенням стосовно вихованців будь-яких форм фізичного і психологічного насильства". Сама ж вихователька продовжує працювати в дитячому садку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому матюкаються без дозволу департаменту гуманітарної політики?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні