Як працюють електронні лікарняні

0
4
Як працюють електронні лікарняні
Працівнику, як і раніше, який створить електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі медичних висновків і завірить його кваліфікованим електронним підписом, після чого пацієнт отримує відповідне повідомлення від застосунку E-health.

Про це пише Mind.

Окрім того, про формування е-лікарняного працівник також отримує повідомлення від ПФУ на мобільний телефон. До того ж працівнику не потрібно роздрукований е-лікарняний подавати роботодавцю. Достатньо лише повідомити роботодавця в будь-який зручний спосіб про формування лікарем медичного висновку про тимчасову непрацездатність.

Також у роботодавця та працівника існує можливість отримати інформацію в паперовій формі за усним зверненням до територіальних органів ПФУ у вигляді витягу з реєстру. Підставою призначення матеріального забезпечення за е-лікарняним є закриття е-лікарняного, а в разі вагітності та пологів – відкриття е-лікарняного.
Варто наголосити, що роботодавець не матиме доступу до даних діагнозу працівника.

У разі повторного звернення пацієнта, зокрема й коли він продовжує хворіти, лікар формує новий медичний висновок про тимчасову непрацездатність із закритою датою. Якщо в перший візит лікар припускає, що пацієнт буде хворіти 3 дні – він формує висновок на таку кількість днів, якщо п’ять – відповідно на 5 днів. Однак кількість днів е-лікарняного не має перевищувати періоду, законодавчо дозволеного для перебування на листку тимчасової непрацездатності.

Коли пацієнт видужав, йому не обов’язково йти до лікаря на прийом – достатньо в телефонному режимі повідомити про одужання. Тобто остання дата, вказана в медичному висновку, і буде датою автоматичного закриття е-лікарняного. До речі, пацієнт також може перевірити свій медичний висновок про тимчасову непрацездатність через застосунок «ДІЯ».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні