Масштабне оновлення: в Україні панують придбати 80 нових поїздів

0
12
Масштабне оновлення: в Україні панують придбати 80 нових поїздів
Укрзалізниця планує масштабно оновити парк приміських та регіональних поїздів. Відповідний тендер оголосили 1 жовтня 2021 року. Загалом панують придбати 80 нових приміських та регіональних поїздів. Про це повідомляють у компанії залізничного перевізника. Про це повідомляє "Укрзалізниця".

Укрзалізниця планує придбати 30 електропоїздів змінного струму та 30 електропоїздів постійного струму для приміських перевезень. Крім того, закуплять 20 електропоїздів змінного струму для регіональних маршрутів. На вказані закупівлі планують витратити 31,4 мільярда гривень. 60 поїздів задіють у проєкті City Express, а ще 20 запустять на існуючі та нові регіональні маршрути.

До участі у тендер запрошені провідні світові виробники: компанії Siemens, Stadler, Alstom, Pesa, Skoda та Крюківському вагонобудівному заводу.

Заявки для участі у закупівлі прийматимуть до 1 листопада 2021 року, сам аукціон пройде 7 грудня. Співпраця з переможцем тендеру розрахована на 5 років, тож поставки поїздів заплановані партіями до 2026 року.

Нагадаємо, парк приміських електропоїздів Укрзалізниці зношений на понад 90%, тому оновлення цього сегменту перевезень є критичним з огляду на безпеку та комфорт пасажирів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні