У навчальних закладах Волині - перевищений вміст заліза у питній воді

0
-3
У навчальних закладах Волині - перевищений вміст заліза у питній воді
На Волині посилено контролюють якість питної води централізованого та децентралізованого водопостачання. За 9 місяців фахівці волинської Держпродспоживслужби обстежили 151 об’єкт водопостачання та провели комплекс лабораторних досліджень. Про це повідомляють на сайті обласної Держпродспоживслужби.

Було виявлено 48 порушень якості води у водопроводах, та 27 - у локальних артезіанських свердловинах та трубчастих колодязях закладів освіти.

До порушень віднесли неналежну організацію та дотримання зони суворого режиму санітарної охорони водозабірних споруд, відсутність графіків контролю безпечності та якості питної води джерел питного водопостачання, відсутність результатів відомчого лабораторного контролю, потреба у заміні споруд водопідготовки, проведення ремонтних робіт обладнання, приміщень водопроводів, відсутність актів виконаних робіт, неподання інформації до управлінь про аварії та відключення на мережах систем водопостачання. Усі порушення зафіксували у переважній більшості у сільських водопроводах.

Крім того, було перевірено заклади дошкільної та середньої освіти. Де у 2% виявили порушення вимог санітарного законодавства.

Результати перевірок показали перевищення вмісту заліза:

- у Старовижівській та Ратнівській територіальних громадах Ковельського району;

- у дитячих закладах та школах Володимир-Волинської, Іваничівської, Підгайцівської, Олицької, Рожищенської, Камінь-Каширської, Ратнівської, Турійської та Шацької громад.

Перевищення вмісту заліза може бути спричинено, як зношеністю мережі водопостачання, так і його природним надлишковим вмістом у водовмісних ґрунтах, де формуються підземні води регіону.

За мікробіологічними показниками досліджена вода відповідала нормативам.

Головам територіальних громад, керівникам комунальних підприємств, закладів освіти було надано 29 пропозиції та скеровано 13 приписів для усунення порушень. Крім того, складено 13 протоколів на керівників дитячих освітніх закладів про адміністративне правопорушення та винесено 16 постанов про накладання адміністративних стягнень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні