Чи обов'язково вакцинованим українцям носити маски, - роз'яснення МОЗ

0
-12
Чи обов'язково вакцинованим українцям носити маски, - роз'яснення МОЗ
Міністерство охорони здоров'я України надало роз'яснення стосовно того, чи потрібно дотримуватися маскового режиму особам, які отримали щеплення від коронавірусу. Відповідну інформацію вони оприлюднили на своїй сторінці у Facеbook.

МОЗ вважає, що незалежно від того, пройшла людина повний курс щеплення проти COVID-19 чи перехворіла, захисні маски зобов’язані носити всі без виключення. Адже, медичні маски є основним способом уникнути інфікування коронавірусною хворобою та унеможливити передачу вірусу.

Медики, та особи з симптомами респіраторного захворювання або позитивного результату на COVID-19, люди з груп ризику тяжкого перебігу захворювання, повинні носити медичну маску, з метою убезпечити не лише оточення, але й себе.

Отже, чому ж усі повинні дотримуватися маскового режиму.

- Маски захищають здорових людей від інфікованих. Це, як хворі на COVID-19 із вираженими симптомами, так і ті, хто безсимптомно переносить хворобу. Використання маски – це турбота не лише про себе, а й про тих, кого ненароком можна інфікувати коронавірусною хворобою.

- Наразі в Україні не йдеться про колективний захист від коронавірусної хвороби, а тому ризик інфікуватись все ж таки залишається.

- Вакцинація у поєднанні із використанням маски дозволяє максимізувати захист від нових, більш небезпечних, штамів коронавірусної хвороби, зокрема "Дельта-штаму".

Як же правильно користуватися маскою.

- Її потрібно одягати чистими руками, рекомендовано перед цим їх помити з милом або очистити розчином для рук на спиртовій основі.

- Не можна використовувати маски, які одягали повторно та ті захисні та медичні маски, які мають пошкодження. Також не можна носити чужі маски.

- Маска повинна закривати ніс та рот так, щоб між обличчям та маскою не було щілин. Вона також повинна давати змогу людині вільно дихати.

- Знімати медичну маску варто не торкаючись її передньої частини.
Змінювати її потрібно кожні дві години та тоді, коли вона стала вологою або ж забруднилась.

- Викидати використані маски бажано у закриті контейнери.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні