Програміст однієї з районних лікарень Волині «торгував» свідоцтвами про вакцинацію

0
5
Програміст однієї з районних лікарень Волині «торгував» свідоцтвами про вакцинацію
На Волині виявили підробні міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19. Про це повідомляє управління Служби безпеки країни у Волинській області.

Схему фальсифікації організував інженер-програміст однієї з районних лікарень на Волині. Робив це чоловік за допомогою електронного цифрового підпису лікарів медзакладу для доступу до електронної системи "eHealth".

Бланки свідоцтв роздруковував у своєму робочому кабінеті. "Клієнтів" зловмисник шукав серед пацієнтів лікарні або через інтернет.

Як зазначають у СБУ, підроблене міжнародне свідоцтво з внесенням відомостей до електронної системи, коштувало 2 тисячі гривень, без внесення даних - 1 500 гривень.

Загалом, чоловіку таким чином вдалося внести до системи близько 50 недостовірних записів про вакцинацію волинян.

Правоохоронці встановили імена усіх громадян, які скористались протиправними послугами зловмисника. Їхні дані будуть видалені із системи.

У межах кримінального провадження розпочатого за шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні