Вперше в історії: Зеленський помилував понад 30 засуджених військових

0
12
Вперше в історії: Зеленський помилував понад 30 засуджених військових
Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким дозоляє звільнити або ж частково зменшити термін відбування покарання для 31 засудженого військового. Про це повідомляють на офіційному сайті глави держави.

Беручи до уваги ступінь тяжкості вчинених злочинів, строк фактичного відбуття покарання, особи засуджених, їхній сімейний стан, поведінку до вчинення злочину та після засудження, відшкодування завданих збитків та усунення заподіяної шкоди, думку органів і установ виконання покарань щодо доцільності помилування та інших обставин Президент України підписав указ про помилування цих засуджених.

За словами керівника офісу Президента Андрія Єрмака, таке окреме подання про помилування військових зроблено вперше в новітній історії України. При визначенні осіб для помилування враховували їхні заслуги перед державою.

Під час розгляду справ були відібрані особи, які не вчиняли тяжких злочинів. Володимир Зеленський особисто ознайомився зі справою кожного військового, якого рекомендували помилувати.

Зокрема, помилування, не стосується справ щодо військових, які скоїли ДТП у стані алкогольного сп'яніння. Також не розглядаються справи засуджених за вбивство.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні