Вбивство українця у польському витверезнику: наразі затримано вісім людей

0
7
Вбивство українця у польському витверезнику: наразі затримано вісім людей
Прокуратура польського міста Щецин провели затримання восьми осіб, які причетні до вбивства поліцейськими 30 липня у Вроцлаві 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка. Про це розповіли у Щецинській прокуратурі, пише "Укрінформ".

За словами представника прокуратур Еви Обарек, на цей час у справі українця затримано вісім осіб. Четверо із затриманих на час трагічної події були поліцейськими.

Також вона зазначила, що усі затримані залишаються в поліції. Їх затримали на 48 годин. Пізніше суд прийме рішення про встановлення ним запобіжного заходу. У прокуратурі відмовилася розголошувати імена чотирьох затриманих поляків, проте місцеві ЗМІ встановили, що ними стали лікар та три співробітники вроцлавського витверезника, куди загиблого Дмитра доставили після затримання. Двоє з цих людей вже звільнені.

Нагадаємо, що 2 вересня 25-річний українець помер у Вроцлаві (Польща), під час затримання його поліцейськими. Його забили до смерті польські поліцейські нібито при спробі надання їм опору. При цьому свідчення з камер відеоспостереження - не на користь поліції: на відео видно, як Никифоренка б'ють і катують у Вроцлавському витверезнику. За інформацією польських ЗМІ: до українця безпідставно застосували газ, закували його в наручники, били та душили.

З п'яти поліцейських, причетних до цієї справи, двоє вже звільнені, ще одного звільняють, а інших відсторонили від служби. Токсикологічна експертиза не знайшла жодних слідів наркотиків у крові українця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні