Ефективність та побічні реакції: чим краще вакцинуватися від штаму «Дельта»

2
-6
Ефективність та побічні реакції: чим краще вакцинуватися від штаму «Дельта»
Ksrfh Євген Комаровський перерахував список найефективніших вакцин від коронавірусу і назвав два можливих ускладнення від щеплення.

Про це пише Моя Дитина.

Найефективнішими вакцинами від тяжкого перебігу, в тому числі викликаного штамом «Дельта», є РНК-вакцини і векторні. За словами педіатра, кращими РНК-вакцинами на сьогоднішній день є «Пфайзер», «Модерна» і «АстраЗенека», а також векторні вакцини «Джонсон і Джонсон» і навіть російський «Супутник».

Особлива ефективність даних препаратів полягає в їх здатності уникнути тяжкого перебігу хвороби при зараженні новим штамом коронавірусу «Дельта». Вакцинуватися потрібно обов'язково, якщо людина перехворіла COVID-19 і вже пройшло 6 місяців. Якщо є сумніви, чи хворіла чи ні, краще не витрачати гроші на аналізи на антитіла, а просто зробити щеплення.

Також Євген Комаровський виділив два типи побічних реакцій, які можливі в дуже рідкісних випадках. Найбільше людина ризикує зіткнутися з цими наслідками при захворюванні на коронавірус.

1. Утворення тромбів можуть викликати векторні вакцини. Але ймовірність становить 1 випадок на 100 тисяч. У групі ризику цих ускладнень знаходяться жінки у віці від 25 до 50 років, які приймають протизаплідні таблетки, курять і мають проблеми з венами. Таким жінкам Євген радить робити щеплення «Пфайзер», «Модерною» або «Короноваком».

2. Міокардит, який частіше буває у молоді. Даний стан не смертельний і проходить, але при появі слабкості та запаморочення краще відразу звернутися до лікаря. При цьому міокардити після перенесеної коронавірусної хвороби теж з'являються частіше, ніж після щеплення!

Можна прийти до висновку, що ускладнень від щеплення боятися не варто. Це дуже рідкісне явище, як з іншими варіантами вакцин, наприклад, від грипу. Однак приймати рішення про вакцинацію може виключно сама людина, грунтуючись на своєму стані здоров'я.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, російську вакцину Європа не визнала, а наш "ескулап" прирівняв її до пфайзер.. Браво, зараховано. Медальку від путлєра отримаєш?
Відповісти
Ему нужна задавать вапроси на рускам ізике - стільки років на укр.медіа і навіть не спромігся вивчити бодай кілька слів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні