Після паралічу дитини, на території Рівненщини розпочали масове вакцинування дітей

1
14
Після паралічу дитини, на території Рівненщини розпочали масове вакцинування дітей
На території Рівненської області через виявлення у 1,5-річної дитини поліомієліту, вирішили розпочати масове вакцинування дітей. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області. Про це інформує МОЗ.

Вияв небезпечної інфекції класифікували, як надзвичайну ситуацію біологічного характеру обласного масштабу.

Впродовж 14 днів - з 11 по 22 жовтня в області проведуть невідкладну вакцинацію, через вияв випадку поліомієліту. Вакцину отримають діти до 5 років включно незалежно від раніше проведеної вакцинації.

Наступні три раунди будуть тривати впродовж 90 днів та охоплювати усе населення області цієї вікової групи.

"Лише 53% малюків віком до року отримали планові щеплення протягом цього року. Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування. До того ж маємо результати від ВООЗ, які ідентифікують це як спалах і вірус має зв’язок з вірусами афгансько-пакистанського походження, які зараз циркулюють у Таджикистані", - заявив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Крім того, було вирішено, що невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Для таких дітей буде забезпечено інші формами навчання.

Нагадаємо, що у Рівненській області підтвердили випадок паралічу, який був зафіксований у 1,5 річної дитини. Хвороба викликана дериватом вакцинного штаму поліовірусів 2 типу. Батьки свідомо відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами, через релігійні переконання.

Пізніше стало відомо, що брати та сестри паралізованого хлопчика з поліомієлітом теж інфіковані небезпечним вірусом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які релігійні переконання?
В нас світська держава.
Батьки несуть відповідальність за своїх дітей і перед законом також.
А соцслужби разом з педіатром не виконали свої функції і як наслідок угробили дитину через дрімучість батьків.
Педіатр повинна була передати дані дитини в соцслужбу, а далі вони повинні заставити, якщо немає медичних протипоказань.
Відмазку знайшли.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні