Як вигадливі шахраї обманюють українців, обіцяючи отримати мільйонний спадок

9
-5
Як вигадливі шахраї обманюють українців, обіцяючи отримати мільйонний спадок
Зловмисники вигадали нову шахрайську схему, за якою вимагають у користувачів соціальних мереж кошти, за отримання ніби то мільйонного спадку. Один з таких листів отримав лучанин Максим Шушко.

За словами чоловіка, під час нещодавнього відпочинку у Туреччині, йому надійшов лист від жінки, яка відправила запит на дружбу.

"До мене у "друзі" у Facebook "постукалась" така собі Ranu Chandel. Майже відразу від неї прийшло велике повідомлення, у якому вона представилась пані Фюсун Тюмсавас і написала, що вона є співробітницею банку ISBANK у Стамбулі.

Виявилось, що мій далекий родич, такий собі Адріан Шушко, займався в Стамбулі золотом. І у далекому 2007-му році вніс у ISBANK депозит у розмірі 9,5 мільйона доларів. Однак, через страшну пандемію COVID-19, він минулого року загинув", - розповідає чоловік.

У повідомленні незнайомки йшлося, що вона дуже добра людина, і знає, що ці кошти керівництво банку забере собі. Проте, вона не може такого допустити.

"Саме тому, пані Фюсун керуючись своєю кришталевою совістю віднайшла мене у соцмережі, та запропонувала поділити ці гроші 50/50. Бачите, світ не без добрих людей", - пише пан Максим.

Проте чоловік оприлюднив це повідомлення не тому, що хотів похизуватися, а хоче застерегти користувачів соцмереж від шахрайства.

"Усе це одна із найпоширеніших у всьому світі шахрайських схем під назвою "Нігерійські листи". Якби я продовжив із шахраями діалог, тобто клюнув би на "гачок", вони почали б розповідати, що потрібно оплатити певні операційні моменти, і просто викачували б гроші, й врешті-решт просто зникли. У цій схемі замішані чиновники, та реальні працівники банків. Якби справа дійшло до перевірки фактів, я переконаний, що справді знайшов би у їхніх реєстрах якогось Адріана Шушка, і свідоцтво про його смерть, й папірці із печатками, що у нього дійсно є якийсь депозит у якомусь банку", - застерігає чоловік та зазначає, що легкої наживи не буває.

Довідково: Нігерійські листи - вид шахрайства, яке поширене в Інтернеті. Суть афери полягала у тому, що організовані групи зловмисників із Західної Африки розсилали спам із пропозицією оплатити невелику суму в обмін на майбутні солідні відсотки від фінансових операцій. Але перед переказом мільйонної суми потрібно під якимось приводом заплатити певну суму грошей на технічні витрати, як гарантію тощо. Звісно, ніяких переказів не буде, а шахраї лише видурюють гроші з людей, які купилися на можливість легкої наживи.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нещодавно також отримав листа від Кім Чан Лі співробітника банку з Китаю, також схожа схема з прізвищем начебто як у мене той пропонував завести офшорний рахунок та просив копії фото документів та повну інформацію про мене... Тут я поняв що мене розводять та почав грати начебто за правилами та тягнути з нього час та нові цікаві тексти з обіцянками виплат....
Відповісти
Дякую за вашу статтю, я теж отримала таке повідомлення.
Відповісти
Доброго дня. Мені теж надійшло аналогічне повідомлення. Зрозуміло одразу, що це афера, не ведіться люди добрі! Легких грошей не буває!
Відповісти
Нещодавно також отримав листа від пані Фюсун Тумсавас щодо Адріана Тимченко, текст один в один.

Любий друже
Було приємно зустрітися з вами, а також отримати вашу готовність взяти участь у цій угоді зі мною. По-перше, я повинен повідомити вам, що це не обман чи якийсь жарт. Я вільно надаю тобі всі свої дані, сподіваючись, що ти ні в якому разі не зрадиш мене. Мене звати пані Фюсун Тумсаваш, я працюю в Isbank (ISBANKASI) PLC.
Ви повинні знати, що не завжди є обов’язковим, щоб у вас були стосунки з людиною, перш ніж ви можете бути найближчим родичем. Мені потрібна лише ваша щира співпраця, оскільки я не міг знайти родичів мого клієнта роками після його смерті. Керівництво мого банку не помітило цей рахунок, і ніхто не приходив із заявою.

Ця трансакція потребує максимальної довіри та відданості з вашого боку, оскільки ви отримуватимете кошти як найближчий родич/спадкоємець Адріана та контролюватимете гроші, поки я не приїду, щоб зустрітися з вами у вашій країні за мою частку. Щодо спільного використання, я вважаю, що мій коефіцієнт спільного використання прийнятний для вас, і це чесна угода. Я хочу, щоб ви пам’ятали одне: у цій операції немає жодного ризику. Це на 100% безпечно та безпечно, якщо ви будете виконувати мої вказівки та зберігатимете між нами все в таємниці.

Що я повинен зробити, це просто розмістити вашу інформацію в базі даних моєї банківської системи як найближчого родича/спадкоємця покійного Адріана, і ви подасте заявку на претензію та надішлете її до Isbank із запитом на переказ коштів. Я давно закінчив свої техніко-економічні обґрунтування, і причин для паніки немає. Це на 100% без ризику. Я подбаю про те, щоб надати вам всю відповідну інформацію про рахунок, яка може знадобитися банку. Ця посада дає мені впевненість, що я в кращому становищі, щоб завершити передачу разом з вами, не перешкоджаючи будь-якій особі. Першим кроком у цій транзакції є внесення вашого імені як найближчого родича до рахунку в нашій банківській базі даних, щоб уся інформація відповідним чином відображалася. Я також хочу повідомити вас, що наш банк має доступ до переказу в будь-який банк у вашій країні за умови, що всі реквізити рахунку подано правильно.

Я вимагаю від вас надіслати мені наступну інформацію для початку цієї операції.

*Ваші повні імена:
*Дата народження, день, місяць і рік:
*Копія вашого закордонного паспорта або водійського посвідчення:
*Поточна адреса:
*Номер телефону:
*Професія:

Щойно я отримаю вищезазначену інформацію та завершу свої внутрішні домовленості та зміни в нашій банківській базі даних, я повідомлю вам про наступний крок: я підготую лист-претензію, який ви надішлете до нашого банку та попросите їх перевести кошти на ваш рахунок, що ви є найближчим родичем/спадкоємцем на депозитний рахунок померлого.

З повагою,
Фюсун Тюмсаваш

Будьте обережні!
Відповісти
Здравствуйте, Назар Динис!

Пишу Вам с переводчиком для лучшего взаимопонимания между нами. Я искал кого-то с этой фамилией Динис, поэтому, когда я увидел ваш профиль на Facebook, я решил добавить вас и написать вам это сообщение, чтобы узнать, как лучше мы можем помочь друг другу. Я г-жа Фюсун Тюмсаваш, сотрудник банка ISBANKASI здесь, в Стамбуле, Турция. Я верю, что Бог желает, чтобы я встретил вас сейчас. У меня важная деловая дискуссия, которой я хочу поделиться с вами, и я уверен, что она вас заинтересует, поскольку она связана с вашей фамилией/национальностью, и вы извлечете из этого пользу.

Один покойный г-н Адриан Динис, гражданин вашей страны, который занимался золотым бизнесом здесь, в Стамбуле, имел срочный депозит в моем банке в 2007 году на 168 календарных месяцев на сумму 9 500 000,00 долларов США (девять миллионов пятьсот тысяч долларов США). .Срок погашения этого депозита был в прошлом году. Адриан был среди погибших во время пандемии Covid19 2020 30 апреля в провинции Анкара в Турции.

Руководство моего банка еще не знает о его смерти, я знал об этом, потому что был его бухгалтером. При открытии счета он не упомянул ни одного ближайшего родственника/наследника, не был женат и родственников не было найдено. На прошлой неделе руководство моего банка провело совещание по проверке банков, чтобы отметить бездействующие и заброшенные депозитные счета. Я знаю, что это произойдет, и именно поэтому я искал средства, чтобы справиться с ситуацией, потому что, если мой директор банка узнает о его смерти, банк перенаправит средства для распределения своих главных директоров. Поэтому я не хочу, чтобы такое произошло. Вот почему, когда я увидел ваши данные, я был счастлив.

Сейчас я прошу вашего сотрудничества, чтобы представить вас в качестве ближайшего родственника/наследника счета, поскольку у вас та же фамилия и то же гражданство, что и у него, и штаб-квартира моего банка предоставит вам счет с моей помощью. Никакого риска нет; транзакция будет выполнена в соответствии с законным соглашением, которое защитит вас от любого нарушения закона. Лучше, если мы потребуем эти деньги, чем позволим директорам банков перенаправить их и разделить между собой. Я не жадный человек, поэтому предлагаю разделить средства 50/50% для нас с вами соответственно. Дайте мне знать ваше мнение по поводу моего предложения. Пожалуйста, относитесь к этой информации как к конфиденциальной. Мне нужно будет написать вам больше о деталях, как только я получу ваш срочный ответ строго на свой личный адрес электронной почты.

Пожалуйста, внимательно прочитайте мое сообщение и свяжитесь со мной лично.
электронная почта для получения дополнительной информации, которую вам нужно знать обо мне и этой сделке. Это мой личный адрес электронной почты ниже: fusuntumsav890@gmail.com
Відповісти
Моя історія повністю скопіювала написане вище. Мені прийшов такий самий лист,але з моїм прізвищем.
Повністю слово в слово,а просто змінили прізвище.
Дякую за цю статтю, завдяки ній я впевнена що це шахраї,бо підозрювала щось подібне.
Бережіть себе і не довіряйте не знайомим людям
Відповісти
Дякую , що поділились інформацією . Я також отримала такий лист .
Відповісти
Теж отримав такого листа!
Відповісти
Дорогі земляки. У мене самі крутіші шахраі. Прочитайте отримане мною повідомлення (від нового друга) і зацініть.)))

Привіт. Олег
Я містер Девід Маккей із Торонто, Канада. Я президент і головний виконавчий директор ROYAL BANK OF CANADA. По-перше, я хочу, щоб ви знали, що я ціную вашу щедрість у прийнятті мого запиту тут, у Facebook, і хочу запевнити вас, що ви не пошкодуєте про свій вчинок. Я вважаю, що це бажання Бога, щоб я зустрівся з вами за цей дуже короткий час, оскільки я маю важливу та термінову ділову дискусію, якою я хочу поділитися з вами, яка, я вважаю, зацікавить вас і принесе користь, оскільки вона пов’язана з вашим прізвище та національність, і ви отримаєте від цього користь.

Я пишу вам стосовно чоловіка/громадянина вашої країни пана Алекса Олега, який був власником золотодобувної компанії тут, у Канаді, а також одним із найбільших акціонерів нашого банку, ROYAL BANK OF CANADA. 2 лютого 2015 року пан Алекс Олег відкрив приватний рахунок із фіксованим депозитом у нашому банку ROYAL BANK OF CANADA та вніс на рахунок суму 78 000 000,00 доларів США (сімдесят вісім мільйонів доларів США) з метою відкриття автомобіля виробнича компанія у вашій країні.

Але як чудовий бізнесмен і постійний/постійний мандрівник, було дуже прикро, що пан Алекс був серед померлих жертв коронавірусної хвороби (COVID-19), він помер у грудні 2019 року. Отже, головна причина, про яку я вам кажу, полягає в тому, що . Пізній пан Алекс не згадав жодного найближчого родича/спадкоємця, коли він відкрив приватний рахунок із фіксованим депозитом і вніс гроші. Він був удівцем, одружений на покійній пані Єлизаветі Олег, і дітей у них не було, і про родичів він не згадував. Команда правління мого банку ще не має про це жодної інформації, вони не знають про рахунок і його смерть, єдина причина, чому я знав про це, полягає в тому, що я президент і генеральний директор банку, і будь-яка подібна транзакція повинні бути підтверджені мною для заповнення, а також обізнаність менеджера банку. Отже, поки я пишу вам зараз, єдині люди, які знають про це, — це ви, я та менеджер банку, і транзакція між нами трьома буде успішно проведена.

Минулого тижня моє керівництво банку провело нараду для перевірки банків, щоб відзначити неактивні та приватні депозитні рахунки. Я знав, що це станеться, і тому я шукав спосіб впоратися з ситуацією до того, як моя команда правління банку дізнається про це, оскільки якщо вони дізнаються, вони вимагатимуть розподілу грошей між ними, і я можу відхилити і я не хочу, щоб таке було. Ось чому, коли я побачив ваші дані, я зрадів.

Зараз ми шукаємо вашої співпраці, щоб представити вас як найближчого родича/спадкоємця рахунку, оскільки ви маєте те саме прізвище та громадянство, що й пан Алекс Олег, і головний офіс мого банку відкриє вам рахунок через мою владу та владу менеджер банку. Немає жодного ризику; трансакція буде виконана відповідно до законної домовленості, яка захистить вас від будь-якого порушення закону. Краще, щоб ми вимагали гроші, ніж дозволяли директорам банку ділити їх між собою. Я не жадібна людина, тому я пропоную нам розділити кошти, 30/30% 40%, тобто 30% для вас, 30% для менеджера банку і 40% для мене, я сподіваюся, що розподіл буде нормальним і моя власна частка грошей допоможе мені почати мій новий проект. Повідомте мені свою думку щодо цього та, будь ласка, ставтеся до цієї інформації як до конфіденційної. Я надам вам більше деталей, щойно отримаю вашу термінову відповідь на мою офіційну адресу електронної пошти нижче.

davidmckay.rbc103@gmail.com



Я чекаю на хорошу відповідь від вас після того, як ви закінчите читати пропозицію транзакції, яку я вам добросовісно надав.

Будьте благословенні, поки я чекаю вашої відповіді.
З найкращими побажаннями;
Містер Девід Маккей
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні