Чи зупинять міський транспорт у випадку локдауну: роз'яснення МОЗ

1
0
Чи зупинять міський транспорт у випадку локдауну: роз'яснення МОЗ
11 жовтня Уряд посилив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" карантинні рівні небезпеки через поширення коронавірусу. Про це повідомляють на сайті МОЗ.

Нові правила для громадського транспорту мають стримати поширення коронавірусної хвороби, та зберегти життя та здоров’я громадян. Про це зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

З жовтня перевезення пасажирів у регіонах із "жовтим", "помаранчевим" чи "червоним" рівнями будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

- документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;

- міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини чи двома дозами вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу "Дія";

- негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще два місяці, і спочатку Львівська область зацім Волинська область опиняться у червоній зоні, я вже не кажу щодо суміжних до Волині інших областей. Суворому локдауну все рівно бути однозначно, хоч ходи ти у масці на морді, хоч вакцинуйся, хоч ігноруй всіх та все, кашляй та смаркайся один на одного, особливо у маршрутках.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні