Через небезпечну хворобу картоплі на Волині запровадили карантин, їсти її категорично не можна. ФОТО

1
6
Через небезпечну хворобу картоплі на Волині запровадили карантин, їсти її категорично не можна. ФОТО
На Волині вперше запровадили карантин через виявлення раку картоплі. Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Волинській області.

З 12 жовтня запрацював карантинний режим по раку картоплі, яку виявили на площі одного гектара за межею села Жиричі Ковельського району. Карантин працює згідно з розпорядженням голови Ковельської РДА Ольги Черен.

У Держпродспоживслужбу зазначають, що небезпечна хвороба проявляється вогнищами розростання наростів з горбистою поверхнею, що нагадують цвітну капусту, на бульбах, столонах, кореневій шийці, інколи на стеблі, листках і навіть квітах. Розмір наростів може бути від невеликої горошини до розмірів, що перевищують розмір бульби.

Нарости у грунті мають білий колір, на надземних частинах - зелений. При зберіганні картоплі ракові нарости розвиваються, якщо овочі вирощено на зараженому полі. Збудник може перебувати у ґрунті до 40 і більше років.

Фахівці зазначать, що таку картоплю у жодному разі не можна їсти.



При виявленні хоча б однієї хворої картоплини, потрібно негайно повідомити про це управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зробіте їй вакцінацію, кажуть зверху голоси шо то поможе.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні