Домашній яблучний сік: секрет консервації

0
4
Домашній яблучний сік: секрет консервації
Смачний та корисний яблучний сік на зиму можна приготувати у домашніх умовах, який нічим не відрізнятиметься від магазинного. Для його приготування можна використовувати різні сорти фруктів. Але найкраще вибирати яблука осінніх сортів, які соковитіші та солодші.

Отже, для приготування смачного домашнього яблучного соку вам потрібно: яблука та цукор за смаком.

Спосіб приготування.

Яблука потрібно помити, порізати, очистити від серцевин та видалити пошкоджені місця.

Далі потрібно віджати яблучний сік, пропустивши плоди через сокодавку. Використовуйте для цього скляний або емальований посуд.

Процідіть сік яблук у чисту емальовану каструлю через декілька шарів марлі.

Поставте каструлю на вогонь, і додайте цукор за смаком. Якщо для приготування соку ви взяли солодкі яблука, то цукор можна не додавати.

Помішуйте сік, знімайте піну та доведіть його практично до кипіння. Далі потримайте ще 2-3 хвилини на вогні, але не кип'ятіть. Температура соку має становити 90-95 градусів.

Потім розлийте яблучний сік у чисті стерилізовані банки та закатайте металевими кришками. Переверніть банки догори дном, укутай ковдрою та залиште до повного охолодження.

Взимку, відкривши банку соку, ви можете розбавити його кип'яченою водою, та додати цукор за смаком, якщо його концентрація виявиться занадто насиченою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні