--> Як українцю отримати пенсію у 7 тисяч гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як українцю отримати пенсію у 7 тисяч гривень

2
-11
Як українцю отримати пенсію у 7 тисяч гривень
Українець, який має повний страховий стаж з двох джерел: солідарної та накопичувальної систем, може отримувати пенсію у розмірі 7 тисяч гривень.

Як саме це працює, та за яких умов можна забезпечити собі пенсію з двох джерел на рівні не нижче 40% від заробітної плати, пояснює Міністерство соціальної політики України.

Таку пенсію можливо отримати навіть при невеликих внесках 4% від заробітної плати, які пропонуються для запуску обов’язкових пенсійних накопичень, та місячній дохідності +0,25% вище інфляції.

У міністерстві показали модель накопичення для людини, яка:

- отримує заробітну плату 15 000 гривень на місяць;

- працює та накопичує з 25 до 60 років (має 35 років стажу);

- на власний пенсійний накопичувальний рахунок щомісяця протягом періоду роботи отримує 2% від зарплати з сум сплаченого нею ПДФО та додатково 2% від зарплати з сум ЄСВ, який за неї сплатив роботодавець (разом 4% - 600 гривень);

- після завершення періоду роботи отримує накопичувальну пенсію потягом 15 років;

- весь час накопичення кошти людини працюють з дохідністю 0,25% вище інфляції на місяць (приблизно 3% вище інфляції на рік);

- отримує пенсію з солідарного рівня на рівні середньої на сьогодні – 3 624 гривні (станом на 01.03.2021).

У цьому прикладі середня пенсія з накопичувальної системи за 15 років у людини складе 3 117 гривень. Разом з солідарною пенсією людина отримуватиме 6 741 гривню, що становитиме 45% від її зарплати.

Інші сценарії, як змінюватиметься розмір накопичувальної пенсії в залежності від стажу людини та тривалості виплат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за бред планокурів. ЄСВ і ПДФО сплачують і сплачували раніше всі офіційно оформлені. А ті що пішли на пенсію при срср будуть отримувати мінімалку? І як рахувати коли мінімалка була в межах 100 грн, знов мінімалка? І так само буде через 20 років.
Відповісти
Ага, або стати суддею. Ті дармоїди заробляють багато і пенсії в них захмарні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні