На Волині ще одна громада перейшла до ПЦУ, перше богослужіння пройшло з поліцією

3
3
На Волині ще одна громада перейшла до ПЦУ, перше богослужіння пройшло з поліцією
У селі Навіз Рожищенської громади сталася приємна подія - вони офіційно перейшли до Православної церкви України. Про це пише "Район.Рожище".

У Навозі пройшла перша вечірня служба під новою юрисдикцією, 14 жовтня у церкві святкували Покрову. Про це розповів очільник ініціативної групи, місцевий житель Микола Ющук.

Як зазначає чоловік, перехід до ПЦУ був тривалим, але мирним. Хоч і точилися численні дискусії, усе відбувалося законно. У селі провели збори, де більшістю голосів вирішили перейти до ПЦУ.

Близько пів року громада чекала на відповідні документи й лише тоді у храмі почали відбуватись богослужіння ПЦУ.

Під час першого та другого богослужіння ПЦУ були присутні працівники поліції, аби уникнути можливих провокацій. Однак усе пройшло спокійно.

Священник УПЦ МП Анатолій Остапчук, який служив до цього у Свято-Успенській церкві, разом з деякими парафіянами перейшли молитися у будинок, де ніхто не живе.

За словами Миколи Ющука, священник забрав із храму чимало церковних речей, які належать громаді. Зокрема, це дорогоцінна чаша, троє риз та вінчальні вінці.

"Тепер місцеві підприємці скидаються, збираємо пожертви у храмі, щоб купити усе необхідне для проведення богослужінь", – зазначає місцевий житель.

Раніше із церкви зникла Почаївська ікона Божої Матері. Саме цей інцидент і поклав у селі початок дискусії переходу до ПЦУ. Багато жителів села також були незадоволені невиправдано високими цінами, які були встановлені у храмі.

За словами Миколи Ющука, похорон у церкві села Навіз обходився у 1500 гривень. Також родина покійного мусила заплатити за 50 свічок по 6 гривень, незалежно від того, скільки людей прийшло на службу.

Новим священником у храмі став Володимир Гавран. Він також очолює парафію сусіднього села Боровичі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мінус один в московитів
Відповісти
Ділять уявних друзів, чудаки)
Відповісти
Українські гроші - українській церкві!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні