--> Луцьк посів 11-е місце у рейтингу комфортності: які міста вдалося випередити | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцьк посів 11-е місце у рейтингу комфортності: які міста вдалося випередити

0
0
Луцьк посів 11-е місце у рейтингу комфортності: які міста вдалося випередити
Журнал "Фокус" втринадцяте оприлюднив підготовлений рейтинг комфортності українських міст. Обласний центр Волині, у порівнянні з минулим роком, піднявся на дві сходинки.

До формування цьогорічного списку внесли зміни: включили два новачки — Сєвєродонецьк і Маріуполь Луганської та Донецької областей, а також крім економічних та екологічних показників врахували суб'єктивне сприйняття мешканцями своїх міст.

При формуванні рейтингу взяли за основу результати сьомого муніципального опитування, яке підготувала соціологічна група "Рейтинг", крім того "Фокус" додав п'ять нових критеріїв. Зокрема, це - оцінка доступності міста для людей з інвалідністю. Цей показник ми вибрали, оскільки він важливий і для інших маломобільних категорій, наприклад, батьків, що пересуваються містом з дитячими візочками.

Таким чином, до першої п'ятірки увійшли міста, розташовані ближче до заходу України. У них є дещо спільне: тут екологічна обстановка, як правило, краща, ніж у лівобережній Україні, відбувається менше злочинів, нижчі ціни. При цьому нижчі і зарплати. Проаналізувати показники кожного учасника рейтингу можна, уважно подивившись на таблицю, де наведені всі критерії і нараховані за них бали.

При підготовці довідок про міста редакція звертала увагу перш за все на новини, пов'язані зі станом місцевої інфраструктури. І тут можна знайти привід для оптимізму: переважно її намагаються розвивати.

До рейтингу увійшли 24 найбільших міста країни. Їх обирали за 16-а критеріями, за якими оцінювалися їхні якості. Максимально можна було набрати 125 балів.

Отже, перше місце у рейтингу посів Тернопіль, друге - Івано-Франківськ, третє - Хмельницький, четверте - Вінниця, п'яте - Рівне, а Луцьк у цьому переліку займає 11 місце. Перед ним такі міста, як - Черкаси, Київ, Чернівці, Кропивницький та Ужгород.

У рейтингу "Індекс конкурентоспроможності міст України 2021", складеному Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, Луцьк посідає 15-е місце. Найкращі результати місто демонструє за критерієм "Підтримка розвитку бізнесу" (14-е місце). Серйозною проблемою для регіону залишаються неформальні платежі й внески (31-е місце). Більша частина опитаних в місті вважають, що їхні конкуренти працюють в тіні. При цьому Луцьк став одним з трьох українських міст, де респонденти не змогли назвати жодного рейдерського захоплення за останні роки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні