--> Як зберегти зір | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як зберегти зір

0
1
Як зберегти зір
Іноді ми дуже часто забуваємо про профілактику хвороб, які можуть погіршити наш зір.

Про це пишуть Новини Ю.

Не виходьте без сонцезахисних окулярів

І не лише влітку! Взимку УФ-промені теж досягають нашої планети, а також відбиваються від льоду і снігу. Ультрафіолет може призвести до меланоми або карциноми на повіках, а також підвищує ризик розвитку катаракти.

Не варто терти очі

Можливо, ви робите це прямо зараз! Звичайно, дістати вію можна, але без приводу терти очі не варто. Це підвищує ризик появи кератоконуса, коли рогівка стоншується і зір стає гіршим.

Рідше користуйтеся краплями

Краплі від почервоніння очей можуть викликати звикання. Якщо судини часто лопаються, зверніться до лікаря.

Не приймайте душ у лінзах

Прозвучить як дитяча страшилка, але це правда: у душі можна підчепити неприємний мікроорганізм — акантамебу, яка потрапляє з лінзи у око і часом призводить до кератиту і втрати зору. Після виходу з душу або басейну, якщо ви не зняли лінзи заздалегідь, їх потрібно ретельно продезінфікувати. І не наливайте у контейнер звичайну воду!

За умови тривалого контакту лінзи з оком (якщо вона не призначена для постійного носіння) всередину потрапляють мікроби. Крім того, очі не отримують достатньо кисню.

Не носіть лінзи довше за зазначений термін

Місяць означає місяць. Одноразові — означає у смітник ввечері. Інакше вони з допоміжного засобу перетворюються на розсадник бактерій, що може призвести до зниження гостроти зору.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Топ-4 звички, які псують зір Топ-4 звички, які псують зір
29 вересня, 2021, 19:22
3
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні