--> Через українку з позитивним ПЛР-тестом, літак застряг в єгипетському аеропорту: виник скандал | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через українку з позитивним ПЛР-тестом, літак застряг в єгипетському аеропорту: виник скандал

0
-1
Через українку з позитивним ПЛР-тестом, літак застряг в єгипетському аеропорту: виник скандал
У Єгипті 15 жовтня, літак, у якому перебували українці, застряг в місцевому аеропорту через пасажирку, у якої виявили позитивний ПЛР-тест на коронавірус. Літак був авіакомпанії "SkyUp" рейсом "Хургада-Київ". Про це пише "Оbozrevatel".

Жінка прилетіла із Запоріжжя, однак тест на коронавірус виявився позитивним, і місцева служба безпеки не пустила її далі тамбура.

Єгиптяни вимагали повернути туристку літаком в Україну. Про це у своєму Twitter розповів пасажир цього літака, блогер Eric Hurtmann.

За словами чоловіка, усі пасажири літака зайняли свої місця, виліт був запланований на 14:25. Проте екіпаж затягував час. Вони пояснювали це виникненням проблеми з документами в одного із пасажирів. Проте, пасажири літака розуміли, що це неправда. Пізніше повідомили офіційну причину затримки рейсу.

"До мікрофона стає головна бортпровідниця і пояснює, що літак прибув із Запоріжжя, на борту була жінка із сім’єю, яка на виході з літака показала єгиптянам позитивний ПЛР-тест на коронавірус. З таким документом її пропустили на борт літака у Запоріжжі", – розповів Hurtmann.

Пасажирці заборонили проходити на територію терміналу. Єгиптяни поставили ультиматум командиру літака, що він не злетить, доки туристку не заберуть назад в Україну. Жодної допомоги не надали ні консул, ні українське МЗС.

Командир запропонував помістити жінку у хвості літака, де буде створена безпечна зона, заклеєна плівкою. Жінку пропонували одягнути у спецкостюм, і так повернути додому. Проте, у літаку не було вільних місць, а у відсік для провідників командир не має права розмістити жінку.

Проте, переважна кількість пасажирів не хотіла, аби жінка перебувала у салоні, і місцем ніхто не поступався.

"Літак чотири години стоїть, за бортом уже темно. Група активістів, переважно кремезні чоловіки, які не хотіли інфікуватися, перекрили обидва входи у літак. Командир викликав поліцію, та медика.

За словами пасажирів, авіакомпанія навіть у такій форс-мажорній ситуації, не надала пасажирам харчування, а воду вони отримали лише через чотири години. Інші напої пропонували за гроші.

За словами блогера, деяким пасажирам від голоду вже було зле.

Зрештою авіаперевізник запропонував чотирьом пасажирам залишитись ще на добу в одному з готелів коштом компанії. Погодилися на продовження відпустки четверо дівчат, крім того, авіакомпанія зробила їм бонус.

Жінку одягли у костюм хімзахисту, обклеїли плівкою карантинні місця, і літак злетів.

"Висновки про українців: більшість готова була залишити співгромадянку на чужині. Тож розраховуйте лише на себе. Чоловіки іноді поводяться як мудаки", – підсумував Hurtmann.

Згідно з офіційним коментарем авіакомпанії SkyUp стосовно цієї ситуації, наразі проводиться внутрішнє розслідування, аби спільно з партнерами, документи на рейс проводила служба хендлінгу, аби запобігти повторенню такої ситуації у майбутньому.

"Пасажирку повернули найближчим рейсом "Хургада-Київ", оскільки з позитивним тестом вона не мала права перетнути кордон Єгипту й вирушити там на самоізоляцію. Під час зворотного польоту пасажирку було розміщено на окремому ряду біля вікна у хвості літака. Інші пасажири були розсаджені так, щоб створити безпечну дистанцію. Про це повідомили в авіакомпанії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні