--> Коли у громадських місцях почнуть перевіряти сертифікати вакцинації від коронавірусу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коли у громадських місцях почнуть перевіряти сертифікати вакцинації від коронавірусу

1
1
Коли у громадських місцях почнуть перевіряти сертифікати вакцинації від коронавірусу
З 21 жовтня у місцях масового скупчення людей розпочнуться перевірки сертифікати про вакцинацію від коронавірусу за QR-кодом. Про це "Сніданку з 1+1" розповів перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький, повідомляє департамент комунікації МВС.

Для проведення швидких перевірок сертифікатів у "Дії", або ж сканування паперового варіанта, було розроблено програмне забезпечення на планшети поліцейських.

"Перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян з 21 жовтня будуть працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також працівники Патрульної поліції України. Перевірку проводитимуть у місцях великого скупчення людей. Зокрема, під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торговельних майданчиків", - розповів заступник начальника департаменту патрульної поліції України.

За його словами, у паперових свідоцтвах про вакцинацію обов’язково мають бути реквізити. Зокрема, інформація про вид щеплення, кількість доз, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров’я.

"Усі дані про щеплення українців є у реєстрі, який також підключений до міжнародних баз. Інформація буде перевірятися дуже ретельно. Працівники, перевірятимуть свідоцтва, аби пересвідчитися у його достовірності", - розповів Олексій Білошицький.

За виготовлення та збут таких свідоцтво зловмисники отримуватимуть штраф 17 тисяч гривень, або ж до 5 років позбавлення волі. За використання підроблених медичних документів особам загрожує штраф до 850 гривень, або обмеження волі на строк до 2-х років.

Нагадаємо, що станом на сьогодні ще чотири області знаходяться у червоній зоні. Це - Запорізька, Одеська, Дніпропетровська, Донецька та Херсонська. Там забороняється робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, рингів і фітнес-центрів. Обмеження не поширюються на заклади, у яких 100% працівників і відвідувачів повністю щеплені від Сovid-19. З 21 жовтня жителі "червоної зони" не зможуть потрапити до інших регіонів міжрегіональним транспортом без документів про повний курс вакцинації, негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на Сovid-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добровільно-примусова
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні