--> Топ-6 речей, які ваші діти будуть робити так, як і ви | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Топ-6 речей, які ваші діти будуть робити так, як і ви

0
-2
Топ-6 речей, які ваші діти будуть робити так, як і ви
Важливо розуміти, що діти будуть копіювати поведінку батьків, незалежно від того, хороша вона чи погана. Саме тому батьки повинні стежити за своєю поведінкою, адже вони є головними вчителями для своїх дітей.

Про це пише Моя Дитина.

Те, як ви ставитесь до рідних

Якщо у вашій родині прийнято ставитися один до одного з повагою і добротою, то і ваші діти будуть ставитися до вас так само. Але якщо батько ставиться до мами принизливо і агресивно, якщо в сім'ї є місце грубості і образам, то дитина, швидше за все, буде копіювати цю модель поведінки.

Те, як ви ставитесь до грошей

Якщо ви безвідповідально ставитеся до грошей і живете від «кредиту до кредиту», то ваша дитина, швидше за все, теж буде по вуха в боргах, коли виросте. Батьки повинні виховувати в дітях фінансову грамотність - дотримуватися бюджету, економити і планувати. Таким чином ви знижуєте ризик того, що в майбутньому ваші діти будуть жити з низьким достатком.

Те, як ви ставитесь до інших людей

Якщо ви звикли принижувати або ображати сторонніх людей, то діти будуть чинити так само. Якщо ви ставитеся до офіціантки або продавчині в магазині, як до людей третього сорту, то і ваші діти будуть успадковувати це поведінку. Однак якщо ви по-доброму і шанобливо ставитеся до сторонніх, то дитина буде наслідувати ваш приклад.

Те, як часто ви брешете

Ви можете бути навіть самим майстерним брехуном, але діти завжди все помічають і здатні розкусити ваш обман за секунду. Якщо батьки часто обманюють, то і дитина виросте брехуном. Пам'ятайте про це, адже наступного разу дитина може наслідувати ваш приклад і обдурити - на цей раз, своїх батьків.

Те, наскільки ви дисципліновані

Саме ви вчите дитину тим моделям поведінки, які він успадкує і буде використовувати в дорослому житті. Подумайте, що вас чекає, якщо ви будете їсти, витрачати і спати занадто багато, не будете оплачувати вчасно рахунки, почнете зловживати алкоголем, а потім почнете шукати виправдання своїм необдуманим рішенням? Але якщо ви виберете дисципліновану життя, ваші діти теж будуть приймати кращі - більш здорові і правильні рішення.

Те,наскільки ви щедрі

Якщо ви не звикли витрачати гроші на благодійність і допомагати іншим, то і ваша дитина навряд чи буде робити це в майбутньому. Але якщо дитина буде бачити перед собою щедру людину, яка допомагає бідним і любить дарувати подарунки від чистого серця, то і ваші діти будуть імітувати таку ж поведінку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні