Нові правила міжрегіональних перевезень: які документи потрібні

0
-4
Нові правила міжрегіональних перевезень: які документи потрібні
З 21 жовтня через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу в Україні​​ оновлюються правила міжрегіональних перевезень. Пасажирам під час поїздок у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки потрібно пред'являти ковід-сертифікати або негативний тест на коронавірус.

Про це пишу Суспільне.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, всі міжобласні перевезення будуть дозволені лише тим пасажирам, які мають COVID-сертифікат або дійсний негативний тест.

Перелік документів

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення в Україні дозволятимуться лише за наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного з документів:

довідки про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;

документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);

негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки);

паперової довідки за формою 063-О про отримання першої дози вакцини проти COVID-19 (її може видати лікар, який проводив щеплення).

Водночас для пасажирів віком до 18 років наявність вищевказаних документів не вимагається. Але для дітей від 12 років вимагатимуть дотримання маскового режиму. Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Залізничні перевезення

Як повідомила "Укрзалізниця", з 21 жовтня перевезення у далекому сполученні (денні, нічні та швидкісні поїзди) на "жовтому" та "червоному" рівнях будуть здійснюватися лише за наявності сертифікатів вакцинації або негативного тесту.

Для охочих проходити тестування "Укрзалізниця" обладнає на вокзалах спеціальні лабораторії, однак проходження експрес-тестів не буде безплатним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні