--> Опалювальний сезон 2021-2022: чи вистачить Україні газу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Опалювальний сезон 2021-2022: чи вистачить Україні газу

1
9
Опалювальний сезон 2021-2022: чи вистачить Україні газу
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українці цієї зими будуть забезпечені теплом на весь опалювальний сезон.

Про це пише АгроТренд.

«Школи, лікарні, дитячі садки отримають газ за ціною, яку домовлено в меморандумі, а саме 13 грн 60 коп. без ПДВ і доставки. За даними «Нафтогазу», в українських підземних газових сховищах закачано майже 19 млрд кубів блакитного палива. Цього абсолютно достатньо, щоб пройти опалювальний сезон. Ми готові до різних сценаріїв», — зазначив Шмигаль.

У тому, що газу вистачить на весь опалювальний сезон, запевняє і голова «Нафтогазу України» Юрій Вітренко. Зима 2021-2022 років стане першою, коли в Україні не буде державного регулювання цін на газ. Водночас вартість блакитного палива для населення не перевищить 8 грн за куб. м.

Також, якщо знадобиться, уряд може закупити додаткові обсяги блакитного палива у нерезидентів або використовувати технічний газ із підземних сховищ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закачано 19,а державі належить 7-9 мільярдів, решта приватним комерційним структурам які продають по 30-45грн за куб.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні