--> Втікали городами та спускали собак: як жителі громади реагували на візити медиків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Втікали городами та спускали собак: як жителі громади реагували на візити медиків

2
-5
Втікали городами та спускали собак: як жителі громади реагували на візити медиків
На території однієї з громад Рівненської області виявили спалах поліомієліту. Хворобу виявили у 1,5-річної дитини, яку паралізувало. Пізніше інфекцію виявили також у шести його братиків та сестричок. Наразі медики проводять профілактичні заходи та закликають місцевих робити щеплення дітям. Проте, як це проходить, викликає шок. Про це розповів головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафронов, при цьому посилаючись на жителя Великої Омеляни Сергія Ковальчука. Про це пише ТСН.

Під час зустрічі з жителями села, де виник спалах поліомієліту, активіст говорив про необхідність вакцинації.

За його словами, за 10 днів з моменту оголошення надзвичайної пригоди щеплено інактивованою вакциною більше, ніж половина дітей, при тому, що всі умови для значно більшого охоплення були створені.

"За ці дні я чув досить фантастичні історії, чому повільно проходить вакцинальна компанія. Наприклад: медики своїми візитами на подвір'я відлякали батьків від вакцинації. Хоча, напередодні провели масовий обдзвін батьків, на який мало хто зреагував", - каже Сергій Ковальчук.

Медики та епідеміологи мали можливість персонально донести інформацію та розвіяти перестороги у кожного з батьків. Загалом вдалося зібрати інформацію про усіх дітей віком до 5 років, які мешкають на території громади.

"Що ми мали? - закриті перед носом ворота, втечу городами, відпускання на подвір’я собак, словом – цивілізацію в усій красі. Робота медиків населенням не цінується, але не потрібно говорити про відсутність діалогу чи роз’яснювальної роботи, коли керівництво громади організовує зустріч в оптимальний для жителів села час, яка ігнорується. В лікувальний заклад не приходимо, на зустріч в сільраду - також, додому не пускаємо. Навіть в інтернеті ліньки знайти інформацію про одну з найбільш безпечних вакцин, яка використовується від страшної хвороби, краще постити котиків у мережі, ніж перейматись ризиками для власної дитини", - резюмував Сергій Ковальчук.

У мережі коментують історію:

"Просто якесь дикунство!".

"Жах. На вулиці 21 століття, а частина населення й досі живе як у 18-му. Нема слів".

"Навіть в Африці якщо привозять вакцину - люди зі всіх сусідніх сіл приїжджають, йдуть пішки і годинами чекають свою чергу. Знайомий служив в Конго в миротворчій місії, розповідав".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це результат безвідповідальності за наслідки щеплень-вакцинації.
Відповісти
А що хотіти - кравчук, кучма, ющ, пєтя і вовка - всі БРЕХАЛИ ! От і результат - довіри нема !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні