Наскільки коронавірус шкідливий для пам'яті, - роз'яснення вчених

0
0
Наскільки коронавірус шкідливий для пам'яті, - роз'яснення вчених
Американські вчені досліджують коронавірус. Їм вдалося з'ясувати, що він викликає когнітивні розлади. Про це пише Уніан з посиланням на NBC News.

За інформацією вчених з медичної школи Ікана, приблизно 24% пацієнтів продовжують відчувати когнітивні труднощі, в тому числі проблеми з пам'яттю, багатозадачністю, обробкою інформації та фокусуванням. Всього провели тести у 740 пацієнтів, які вилікувалися від COVID-19. Високий рівень когнітивних порушень фіксувався навіть через сім місяців після хвороби.

Найчастіше пацієнти страждали від проблем зі збереженням нових спогадів і їх відтворенням. Також пацієнти скаржилися на низьку швидкість обробки інформації та виконавчих функцій, а саме здатність ініціювати, планувати, організовувати та виносити судження.

Від когнітивних порушень страждають люди різного віку. У зв'язку з цим рекомендується проводити скринінг на психічні порушення після коронавірусу.

"Вони не можуть функціонувати, не можуть думати, їх пам'ять порушена, вони збиваються з пантелику. Коли вони їдуть кудись, то кажуть, що не знають, як вони туди потрапили", - розповів професор психіатрії і директор клініки Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі доктор Хелен Лаврецькі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні