--> Що може врятувати українців від цьогорічних захмарних тарифів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що може врятувати українців від цьогорічних захмарних тарифів

2
1
Що може врятувати українців від цьогорічних захмарних тарифів
Керівництво України опинилося у полоні безпорадності та зарозумілості через складну ситуацію з газом, та значним зростанням тарифів. Через некомпетентність не були вчасно прийняті важливі рішення, які допомогли б справитися з кризою. Саме про них попереджала "Батьківщина".

Проблеми, з якими стикнулася Україна у газовій сфері, саме напередодні опалювального сезону не стали неочікуваними для очільниці партії Юлії Тимошенко.

Адже зростання цін, отримання платіжок з завищеними тарифами, від раніше обіцяних цифр, значно похитнули бюджети українців. Також це торкнулося бюджетних структур та бізнесу. Раніше озвучений меморандум, який мав стабілізувати тарифи, наразі не працює. А кількість газу у сховищах лишається мінімальною для опалювального сезону. Її може просто не вистачити на зиму.

Представники "Батьківщини" неодноразово попереджали владу про небезпеку у газовій сфері. Проте, безрезультатно. Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради запропонувала чіткий і конкретний план термінових дій. Зокрема, запровадити надзвичайний стан в енергетиці, аби швидко навести порядок в галузі, та країні загалом. Також очільниця "Батьківщини" пропонувала негайно припинити експорт газу з України, терміново усунути усіх посередників між видобувачами та споживачами газу.

Також допоможе вирішити проблему якнайшвидше прийняття закону "Батьківщини", який спрямовуватиме дешевий газ власного видобутку на потреби українців.

На думку провідного аналітика міжнародного центру "Розвиток України" Олександри Решмеділової, ініціативи Юлії Тимошенко, переважно корисні. Про це пише РБК-України.

За її словами, влада повинна чітко пояснити українцям, куди спрямовують газ власного видобутку, а також переглянути тарифи на час опалювального сезону. Зокрема, "Батьківщина" запропонувала конкретні кроки для виходу з неминучої енергетичної кризи.

"Усі хотіли заслухати профільного міністра Галущенка, та пропонували проголосувати проти експорту внутрішнього видобутку газу. Бо коли ми кажемо, що купуватимемо його у нерезидентів, а свій газ куди пішов?", – зазначила експертка.

Олександра Решмеділова вважає ідею "Батьківщини", щодо спрямування газу власного видобутку на потреби споживачів, влучна та заслуговує на увагу влади.

"Вони пропонували газ власного видобутку залишити на потреби громадян, і уже зареєстрували відповідний законопроєкт. Проте у порядку денному його поки немає. Хоча ініціативна дуже влучна і раціональна", – каже Решмеділова.

Зазначимо, що очільниця "Батьківщини" вважає енергетичну ситуацію катастрофічною, які потребує термінових професійних дій. План подолання енергетичної кризи від "Батьківщини" передбачає введення надзвичайного стану в енергетиці, припинення експорту природного газу з України, усунення посередників між видобутком і облгазами та ухвалення законопроєкту №4680 про спрямування дешевого газу власного видобутку на потреби населення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нічого було енергетику країни віддавати в приватні лапи! Держава мусить хоч якусь соцполітику підтримувати, а приватний бізнес хоче тільки заробляти, і йому начхати на кризу , він ще більше захоче заробити на ситуації. Боролися з "державними монополіями" тепер маєте проблеми з "приватними монополіями", що страшніше кожен сам вирішує..
Відповісти
Як уникнути захмарних тарифів? Вернути енергетичне забезпечення країни в державну власність!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні