Назвали п'ять небезпечних ліків, які є у кожній аптечці

0
1
Назвали п'ять небезпечних ліків, які є у кожній аптечці
Медики назвали п'ять небезпечних ліків, що наявні майже в кожній аптечці. Про це пише видання "Наша мама".

Перше місце антирейтингу небезпечних ліків це засоби від печії антациди. Їх вживання порушує всмоктування вітаміну D та кальцію організмом. У підсумку послаблюються кістки, підвищується ймовірність остеопорозу, та знижується імунітет.

Також майже у кожній аптечці можна знайти знеболюючі препарати, такі як Ібупрофен, що "сильно б’є по слизовій шлунка".

"Всі нестероїдні протизапальні препарати володіють негативним ефектом: наслідки їх вживання можуть бути дуже серйозними, аж до шлунково-кишкових кровотеч. Звичайний анальгін теж приховує у собі небезпеку, він пригнічує імунну систему", – розповіла медик Ірина Скороходова.

Ліки проти тиску теж несуть небезпеку. Їх прийом без консультації з лікарем підвищує ризик інсульту. Але особливо небезпечним при проблемах з тиском є самовільне, без приписів лікаря, використання аспірину.

"При неконтрольованій гіпертензії аспірин дуже небезпечний: він у 8 разів збільшує ймовірність геморагічних інсультів", – кажуть медики.

Не рекомендують приймати без лікарських вказівок і аптечні вітаміни. Вони загрожують розвитком алергічних реакцій, інтоксикації організму. Джерелом вітамінів повинна бути їжа, підкреслюють медики.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні