З 1 листопада в Україні зміняться ПДР

0
1
З 1 листопада в Україні зміняться ПДР
З 1 листопада в Україні зміняться правила дорожнього руху. Причому, змін дуже багато, хоча вони й досить дрібні та не сильно суттєві. Більшість змін стосується дизайну та приведення знаків та норм у відповідність до актуальних міжнародних домовленостей.

Про це пише Автогід.

Наприклад, з’являться нові знаки з оновленим дизайном. Колишній текст на знаку «сліпі пішоходи» замінять на «пішоходи з порушеннями зору». Про дорожні камери будуть повідомляти знаки з текстом «автоматична відеофіксація порушень ПДР».

З’являться попереджувальні знаки про діагональні переходи, суміжні ділянки для велосипедного транспорту та пішоходів, автомобілів і велосипедистів, про платну дорогу, прикордонну смугу, вело смугу, велосипедний переїзд, і знак про електрозарядну станцію, який буде популярним серед власників електрокарів.

Класифікацію державних доріг теж змінять — тепер матимемо четвертий вид, територіальний. Такі маршрути позначатимуться білою буквою Т на синьому тлі.

Зміни торкнулись і вертикальної розмітки — тепер вона буде більш видимою у поганих погодних умовах. Додатково з’являться чіткі визначення лежачих поліцейських і острівців безпеки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні